Poslovna scena
StoryEditor

Allianz predstavio individualizirane police auto-osiguranja

03. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Allianz je u utorak lansirao novi proizvod obveznog auto osiguranja koji je baziran na individualnom pristupu u izračunu premije.

Ta polica na tržište uvodi novitete u vidu proširenih pokrića sadržanih u samom proizvodu te nizu pogodnosti za vozače. Premija rizika u novoj polici računa se prema stvarnom riziku, odnosno prema starosti vozača, snazi vozila, registarskim oznakama i vremenskom razdoblju bez nezgode. Na taj način, primjerice, vozač stariji od 30 godina s osobnim vozilom snage 44 kilovata može ostvariti uštede od 300 do 500 kuna. 

-Allianz se opredijelio za liberalizaciju tržišta još 2008. godine kada smo prvi puta predali cjenik na odobrenje Hanfi. Korisnicima danas nudimo inovativnu policu i vjerujemo da će ona doprinijeti konstruktivnoj liberalizaciji na hrvatskom tržištu - izjavio je Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza. 

Nova polica plod je suradnje Allianza, Zagrebačke banke, ali i MultiPlusCarda. To partnerstvo klijentima omogućava sakupljanje nagradnih bodova kroz premiju obveznog auto osiguranja, a dodatni bodovi skupljaju se plaćanjem karticama Zagrebačke banke. Znatna pogodnost je i besplatna pomoć na cesti koju će dobiti svi vozači koji ugovore policu do 31. ožujka iduće godine. 

 Novitet je da uz policu dolazi i pravna zaštita - odnosno naknada od 40.000 kuna za obranu vozača u sudskom postupku koji se vodi zbog izazivanja prometne nesreće. Kako u Hrvatskoj prometuje i oko 100.000 neosiguranih vozila, Allianz nudi i dodatnu zaštitu korisnicima tako da omogućava naknadu štete i oštećenom vlasniku ili vozaču neosiguranog vozila, čime osiguranika štiti od privatne tužbe. 

Treba spomenuti da je promet osmi najveći uzročnik smrti u svijetu. Svake godine u prometu smrtno strada 1,2 milijuna ljudi, dok se broj ozlijeđenih penje i do 50 milijuna uz troškove koji dosežu jedan do dva posto BDP-a. Promet je prvi uzročnik smrti među mladima između 19 - 25 godina, dok je Hrvatska sa 19 poginulih na 100.000 stanovnika na neslavnom treće mjestu u Europskoj Uniji. 

06. svibanj 2024 04:43