Poslovna scena
StoryEditor

Alojzije Jukić novi predsjednik Uprave tvrtke Comping

13. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Alojzije Jukić, dosadašnji regionalni direktor tvrtke Hewlett-Packard za razvoj tržišta Središnje i Istočne Europe preuzeo je dužnost predsjednika uprave tvrtke Comping.

Mjesto predsjednika uprave tvrtke Comping 12. svibnja preuzeo je Alojzije Jukić. Na tom mjestu zamjenio je Davora Krznarića i Lolu Jurina koji su na čelu ove tvrtke još od njenog osnutka, više od 25 godina.

Alojzije Jukić rođen je 1965. godine, diplomirao je 1991. godine na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu. Nakon stjecanja diplome karijeru je započeo i izgradio upravo u IT industriji. 

Više od 15 godina proveo je na vodećim pozicijama u jednoj od najvećih globalnih IT korporacija. Na poziciji generalnog direktora za Hewlett-Packard Hrvatska proveo je više od 7 godina, nakon čega preuzima vođenje proizvoda i usluga za velike organizacije za Jugoistočnu Europu. Posljednje dvije godine radio je kao HP-ov razvojni direktor za područje Središnje i Istočne Europe.

‘Veselim se povratku u Hrvatsku nakon niza godina provedenih u međunarodnom korporativnom okruženju. Vjerujem da stečenim znanjem i iskustvom mogu pridonijeti daljnjem razvoju Compinga kao i pozicioniranju na lokalnom i regionalnom tržištu‘ izjavio je Alojzije Jukić.

Uz novog predsjednika, Upravu Compinga čine još Davorin Greblički i Ivan Punek.

Promjene na čelu Compinga obrazložio je Davor Krznarić: „Alojziju želimo dobrodošlicu u našu tvrtku, vjerujemo da će Comping pod novim vodstvom i dalje ostvarivati uspjehe i odgovarati izazovima kontinuiranih tržišnih promjena.“

26. travanj 2024 06:42