28. studeni 2016.

Anđelku Leki HUM-CROMA uručila nagradu za životno djelo

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Westin Zagreb, u večernjem dijelu programa 26. susreta CROMA, 25. studenog dodijeljene su nagrade i priznanja Menadžer godine 2016. najboljim hrvatskim gospodarstvenicima.

Stručni žiri i Upravni odbor HUM-CROMA dodijelio je Anđelku Leku Nagradu za životno djelo i strukovno priznanje za osobni doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva u području poduzetnički zasnovanog razvoja hotelijersko-ugostiteljske i turističke djelatnosti.

Anđelko Leko je u HUP-u Zagreb proveo više od 46 godina uspješnog rada u hotelijerstvu. Tijekom dugog radnoga vijeka obavljao je niz odgovornih poslova, sve do dužnosti predsjednika Uprave koju obavlja i danas. Za svoj uspješan rad primio je najprestižnija domaća i inozemna strukovna priznanja.

Svojim kontinuiranim predanim radom Leko je otvorio novu stranicu hrvatskog hotelijerstva. Određuje ga snažno strateško promišljanje i vizija slijedom čega je između ostalog potpisom prvog menadžment ugovora s uglednom američkom tvrtkom Starwood Hotels & Resorts, početkom 90-ih, uveo svjetski hotelski brend Sheraton u Hrvatsku, a što je bila prekretnica u razvoju nacionalnog hotelijerstva.

Pod njegovim vodstvom HUP-ZAGREB d.d se izgradio kao vodeća kompanija u sektoru turizma i hotelske industrije, kako u Zagrebu tako i na razini Hrvatske.

Pod njegovim vodstvom HUP-ZAGREB d.d se izgradio kao vodeća kompanija u sektoru turizma i hotelske industrije, kako u Zagrebu tako i na razini Hrvatske. U suradnji sa StarwoodHotels&Resorts, jednom od najvećih svjetskih kompanija, HUP-ZAGREB d.d kontinuirano uvodi inovacije te ide ukorak s globalnim standardima u hotelskoj usluzi.

Slijedeći upravo viziju g. Leke, HUP-ZAGREB d.d. je svojim programom na području Dubrovnika preuzeo lidersku poziciju i kao vodeći nacionalni investitor u turizmu. Početkom 2013. predstavljeni su projekti koji su, uz ulaganje više od 80 milijuna EUR-a unutar dvije godine na području južne Hrvatske kreirali potpuno novi turistički proizvod usklađen sa recentnim stadardnima međunarodne turističke industrije.

Društvo koje i danas vodi, HUP ZAGREB d.d., koje upravlja vodećim nacionalnim hotelima, između kojih su u portfelju vodeći hoteli u zagrebu: The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Hotel International Zagreb, Hotel Panorama Zagreb, Hotel Jadran, kao i vodeći hoteli na Dubrovačkom području: Sheraton Dubrovnik Rivijera, Hotel Mlini, Hotel Astarea te niz ostalih visokokvalitetnih smještajnih i komplementarnih turističkih kapaciteta,  pozicionirao je  na način da svojim poslovanjem uvodi nove trendove te pozitivno utječe na razvoj ponude i promocije objekata te destinacije u cjelini.