Poslovna scena
StoryEditor

Andy Murray uložio u Trillenium Hrvoja Prpića

19. Kolovoz 2015.
Piše:
Ato Markin

Škotski tenisač Andy Murray postao je jedan od investitora u Trillenium Hrvoja Prpića. Ovakva odluka ne čudi jer je poznati tenisač od ranije u savjetodavnom odboru platforme za grupno ulaganje Seedrs

Trillenium do sada ima 411 ulagača, piše Netokracija, a Murray je svakako najzvučnije ime.  Osvajač dva Grand Slama te teniski No. 2 osim u Trillenium uložio je u lanac restorana zdrave hrane Tossed te Fuel Ventures Fund. Naravno, Hrvoje Prpić ne krije oduševljenje ovakvim razvojem situacije.

- Mogu reći samo da smo oduševljeni što je Andy Murray investirao putem Seedrs platofrme u Trillenium. Poznati ulagači proširit će vijest o Trilleniumu i privući fokus na nove tehnologije i nove načine ulaganja, rekao je Prpić uz dodatak: - Svatko treba sam odlučiti je li spreman investirati u startup ili nije.

Podsjećamo, Trillenium je u siječnju ove godine osigurao investiciju britanskog ecommerce giganta ASOS-a, ali kampanja putem Seerdsa bila je potrebna i za potvrdu interesa i za skupljanje sredstava za izradu MVP-a (minimum viable producta). Kampanja je osigurala potrebna sredstva, 200.000 funti (za 7,96 posto udjela) nešto prije isteka zadanog roka, a ulaganje se nastavilo, tako da je u ovom trenutku dosegnulo iznos od 229.692 funti za 9,03 posto udjela.

25. travanj 2024 17:06