Poslovna scena
StoryEditor

Anita Letica, četvrta najmoćnija žena hrvatskog biznisa, dobila Liderovu statuu

22. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Poslovna putovanja nisu strana predsjednici Uprave Philip Morrisa Zagreb. Na njih je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, prije na mjestu regionalne direktorice za 10 zemalja, a sada na čelu PMZ-a, već navikla. Jedno takvo spriječilo ju je da prisustvuje nedavno održanoj 5. Liderovoj konferenciji Žene u biznisu, na kojoj je predstavljena lista 300 najmoćnijih žena te su dodjeljene nagrade za TOP 10 menadžerica u Hrvatskoj.

Kako bi nagrada došla do Anite Letice, četvrte najmoćnije žene hrvatskog biznisa, pobrinuo se glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović koji joj osobno uručuio statuu u prostorima njihove upravne zgrade.

Anita Letica ove se godine prvi put našla na u društvu top 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa zahvaljujući činjenici da je postala predsjednica uprave Philip Morrisa Zagreb, tvrtke čiji je godišnji prihod lani bio 265 milijuna eura. Tvrtka kojom upravlja dio je međunarodne korporacije, a u Hrvatskoj osvaja sve veći dio tržišta.

Ona smatra da organizacija, da bi bila uspješna, mora razvijati svoje zaposlenike na temelju njihovih sposobnosti i potencijala. Pritom je osnovni preduvjet ozračje poštenih poslovnih odnosa s jednakim šansama za sve, pa tako i za muškarce i žene. Philip Morris International je, ističe Letica, prva multinacionalna kompanija u Švicarskoj koja je dobitnik certifikata EQUAL-SALARY, čime se ističe kao poslodavac koji gradi svoj uspjeh na principima poštenja, raznolikosti i uključivosti.

19. travanj 2024 23:11