Poslovna scena
StoryEditor

Atlantic razmišlja o seljenju Multipowera u Hrvatsku

04. Listopad 2012.

Atlantic Grupa razmišlja o seljenju dijela proizvodnje Multipowera i prva opcija je Hrvatska, rekao Zoran Stanković, potpredsjednik za financije i član Uprave Atlantic Grupe na panel diskusiji o rastu na IBM Forumu u Splitu.

Dosad nisu razmišljali o takvoj opciji jer je, objasnio je Stanković, potrošačima u Europskoj uniji bitno da na proizvodu piše da je proizveden u EU, no nakon 1. srpnja iduće godine otvara se i ta mogućnost. Trenutačno se osim Hrvatske kao lokacija gdje bi se mogao preseliti dio proizvodnje Multipowera iz njemačkog Haleka, koji proizvodi taj poznati dodatak za prehranu sportaša, razmatraju i druge opcije, a odlučit će na temelju najboljih uvjeta.

Damir Novinić, ravnatelj novoosnovane Agencije za investicije i konkurentnost, na to je odgovorio da će ih oni pokušati uvjeriti da je Hrvatska najbolja opcija. Inače, Stanković je najavio da će Atlantic Grupa ove godine ostvariti rast prihoda od pet posto, a da će rast EBITDA biti znatno veći. Očekuje se da će prvi put prijeći granicu od pet milijardi kuna ukupnog godišnjeg prihoda. 

- Što se naše grupe tiče vjerujem da ćemo učvrstiti svoju poziciju u EU – rekao je Stanković pohvalivši se da njihov brend Argeta drži drugu poziciju u Austriji i Švicarskoj, a da Donat Mg bilježi dobre rezultate u Rusiji i Austriji.Novonić je najavio novo doba za investicije i investitore u Hrvatskoj. Istaknuvši da trenutačno rade na pet-šest projekata koji su zapeli u provedbi.

- Već je danas lakše investirati u Hrvatskoj nego prije šest mjeseci jer tada nije bilo ove agencije, niti novog zakona o investicijama – rekao je Novinić, istaknuvši da su oni fokusirani na velike investitore dok je HAMAG Invest zadužen za manje investitore. Osim raznih poreznih i kapitalnih poticaja za investitore, gdje se značajno povećao iznos koji investitor dobiva za svako novo radno mjesto, novost je i da će Agencija svakom velikom investitoru dodijeliti ‘key account managera‘ koji će se brinuti da se otklanjaju sve administrativne prepreke na terenu.

19. travanj 2024 04:50