Poslovna scena
StoryEditor

Autotrans preuzeo Dalmaciju bus

03. Ožujak 2016.

Autotrans grupa iz Rijeke preuzela je Dalmaciju bus iz Stobreča te će u Splitu graditi garažni centar, izvijestili su u četvrtak iz Autotransa.

Autotrans grupa, koju čine Autotrans Rijeka, App Požega i Autoprijevoz Otočac, vrlo intenzivno je započela ovu kalendarsku godinu, preuzevši tvrtku Dalmacija bus iz Stobreča i time dodatno ojačala svoju poziciju u Dalmaciji, turistički najpropulzivnijoj regiji Hrvatske, kaže se u Autotransovu priopćenju. Dodaje se kako je Autotrans preuzeo i sve zaposlenike Dalmacija busa.

Najnovijom akvizicijom, više od 500 autobusnih linija koje Grupa održava u Hrvatskoj i inozemstvu, s naglaskom na povezivanju europskih gradova s  turističkim destinacijama, dobit će na kvaliteti i brojnosti vozila, smatraju u Autotransu.

Uz postojećih devet servisnih radionica, Autotrans na kupljenom zemljištu u Splitu planira gradnju novog garažnog centra, koji bi trebao opsluživati brojne turističke agencije i autoprijevoznike koji dovoze goste u Dalmaciju. U početnoj fazi investicijskih aktivnosti na području Dalmacije Autotrans namjerava uložiti osam miilijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Autotrans grupa, koja ima vozni park s više od 450 autobusa, već desetljećima organizira prijevoz i održava autobusne linije prema Zadru, Šibeniku, Splitu i na krajnjem jugu sve do Dubrovnika, a prisutan je i na Braču, Korčuli, Cresu, Lošinju, Krku, Rabu i Pagu i Pelješcu.

19. travanj 2024 10:36