Poslovna scena
StoryEditor

AZ Crobus isporučio prvi od 2.000 autobusa za Irak

09. Listopad 2013.

Tvrtka AZ Crobus danas je isporučila prvi autobus za Irak temeljem potpisanog ugovora ukupne vrijednosti veće od dvije milijarde kuna, kojim će u prvih pet godina ukupno biti isporučeno 2.000 autobusa, izvijestili su iz te tvrtke.

AZ Crobus je ugovor s iračkim partnerom, kompanijom Đebel-Co potpisao početkom srpnja ove godine, a prvu primopredaju autobusa u ime Republike Irak primio je ministar industrije i mineralnih resursa Republike Irak Ahmed Nase Deli Al-Karbooli, koji s iračkim izaslanstvom boravi u višednevnom posjetu Hrvatskoj.

Prvi autobus isporučio je vlasnik AZ Crobusa Pavo Zubak koji je tom prigodom izjavio da je ovo tek prva faza suradnje, jer će u budućnosti iračkom tržištu biti ponuđen i turistički autobus, kao i autobus za prijevoz osoba s invaliditetom. Zubak je naglasio i kako se nada da će u Crobusu razviti još nekoliko oblika suradnje s partnerima iz Iraka.

Tvrtka AZ Crobus dio je koncerna AutoZuba, s tvornicom u Sesvetskom Kraljevcu, a postoji od 2006. godine. Proizvodnjom autobusa vlastite marke AZ Crobus bavi se od 2010. godine. Prvi je autobus Crobusa isprojektiran, dizajniran i proizveden na pogonskoj grupi Scania, a projekt je rađen samostalno i rezultat je rada hrvatskih stručnjaka.

19. travanj 2024 02:28