Poslovna scena
StoryEditor

AZTN istražuje HT zbog nogometa

07. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je pokrenula postupak utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja Hrvatskog telekoma radi postojanja indicija o ograničavanju tržišta na štetu potrošača na maloprodajnom tržištu prijenosa televizijskih programa uz plaćanje naknade.

Naime, Arena sport kanali i premium sportski sadržaji, kao što su izravni prijenosi nogometnih utakmica UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i 1. Hrvatske nogometne lige na mjerodavnom tržištu u Hrvatskoj, dostupni su samo putem MaxTV usluge, što bi, po mišljenju Agencije moglo dovesti do ograničavanja razvoja tržišnog natjecanja između konkurenata i smanjenog izbora za potrošače na mjerodavnom tržištu. 

Stoga je Agencija odlučila pokrenuti postupak u kojem će, temeljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti na ovom tržištu, donijeti odluku o tome radi li se u ovom slučaju o ograničavanju, narušavanju ili sprječavanju tržišnog natjecanja, ili o ponašanju koje nije u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja.

27. travanj 2024 00:35