Poslovna scena
StoryEditor

Bakić: Hrvatska je najsocijalističkija zemlja Europe

26. Studeni 2015.

Hrvatska je najsocijalističkija zemlja Europe u kojoj se ulaganje u nekretnine i posao u državnoj službi smatra najvećim uspjehom. Pritome je riječ kapital strašno ružna riječ, pogotovo u konotaciji s radom i radnikom kojeg taj ‘kapital’ zatire. A mi ovdje slavimo i podržavamo upravo to, sinergiju kapitala i rada, poslodavce koji dobro upravljaju ljudskim resursima, rekao je Nenad Bakić, osnivač tvrtke Selectio, na predstavljanju svojeg novog projekta QHR.

Nakon deset godina iskustva u savjetovanju u području upravljanja zaposlenicima, naime, Selectio je razvio svoj QHR, Quality Human Resources, projekt Kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima, koji nudi potrebno znanje i iskustvo prilagođeno potrebama malih i srednjih poduzeća, pruža uvid i najbolje alate za upraljvanje zaposlenicima i time omogućava rast poslovanja.

Tvrtke koje prepoznaju vrijednost ljudskih potencijala imaju daleko bolje poslovne rezultate, istaknuo je i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), a podržala ga je i Ana Miletić, savjetnica za upravljanje ljudskim resursima u Selectiu. Ona je prezentirala podatke prema kojima strukturirano upravljanje ljudskim resursima može znantno promjeniti ne samo radnu atmosferu, već i kompletan poslovni ishod, a temeljem toga i pozitivno utjecati na rezultate.

- Prvenstveno treba utvrditi strateške ciljeve takvog pristupa, a kroz jednostavnu analizu postojećeg stanja moguće je osigurati ne samo značajne uštede, već i utvrditi jake i slabe strane u upravljanju zaposlenicima u organizaciji te pružiti smjernice za daljni razvoj praksi koje vode povećanju angažiranosti zaposlenika, efikasnijem upravljanju i ostvarenju poslovnih ciljeva. Novom strategijom se tada usmjerava cjelokupni menadžment ka učinkovitom upravljanju i usmjeravanju ljudskih resursa i to kroz interaktivne radionice kojima se educiraju menadžerski kadrovi i izrađuju potrebne alate kako bi uspješno komunicirali i pratili pokazatelje uspješnosti upravljanja ljudskim resursima - istaknula je Miletić.

19. travanj 2024 19:57