Aktualno Poslovna scena

Baloo – personalizirane naljepnice za školarce

Baloo
Kata Pranić

U poduzetništvo se Željka Žagar, diplomirana inženjerka grafičke tehnologije i vlasnica tvrtke Baloo Labels, upustila prije samo nekoliko mjeseci, a već je plasirala brend Baloo, naljepnice za odjeću, obuću, torbe, knjige, teke… učenika i djece vrtićke dobi koje su izazvale veliko zanimanje roditelja početkom školske godine.

>>>Pravda za sve: Zdravko Marić može kazniti trgovce zbog Linićevih naljepnica

Žagar se digitalnim tiskom bavi niz godina i spomenuti brend je samo nadogradnja postojeće obiteljske tvrtke. Nedavno je Žagar počela izrađivati naljepnice različitih veličina kojima školarci i djeca vrtićke dobi mogu označiti svaku svoju stvar od odjeće, obuće do bilježnica, torbe, gumice, olovki, čak i kistova za likovni, boce za vodu do kutije za užinu… Trenutačno je u ponudi devet paketa naljepnica za školu i vrtić, svaki je personaliziran i ima mogućnost bezgranične uporabe. Uz to, u ponudi su i pečati, pamučne torbe, zidni metar i ploča pisalica.

– Na ideju izrade naljepnica došla sam spremajući sina na školski izlet. Klik se dogodio kada sam pročitala kako trebamo označiti stvari, a razgovor s prijateljicom potvrdio je – moja ideja bi mogla upaliti. Svojevrsni ‘krivac’ za moju poslovnu ideju je jedna rođendanska proslava. Naime, na jednoj od proslava na koju smo bili pozvani dva dječaka imala su iste čizmice. Dijete naših prijatelja se kasnije tog dana počelo žaliti kako ga čizmice žuljaju, a bile su doista nove. Ubrzo su roditelji shvatili da su čizmice dva broja manje. Tad sam shvatila da sam na dobrom putu razvoja ideje o kvalitetnim i personaliziranim naljepnicama. Dugogodišnja obiteljska tradicija tiskarskog posla i poznavanje dizajna, tehnika tiskanja i mogućnosti koje su nam dostupne puno su mi pomogle, kaže Žagar tvrdeći da joj je bilo jednostavno odabrati materijale koji će izdržati i pranje na 40 stupnjeva u perilici za rublje i suđe.

Prvi potrošač naljepnica bio je njen sin; sve dječakove stvari, čak i četkica za zube, dobile su ime i prezime. Proizvod je specifičan jer je personaliziran te svatko može imati jedinstvene i originalne naljepnice. U ponudi je osam različitih dizajna proizvodenih u radionici dizajnerice Nives Pavašević Teskera iz obrta Fest.

>>>Jabuke za snifanje

– Tek smo krenuli u prodaju i moram priznati kako zasad ide iznad očekivanja. Aktivni smo i na Instagramu i Facebooku što nam olakšava komunikaciju s kupcima, ali i brže odgovore na njihove upite oko narudžbe ili proizvoda. Ljudi cijene osobni doprinos i trudimo se svakome tako i pristupati, kaže Žagar.

Komentari