Poslovna scena
StoryEditor

Big data - tajna velikih profita

12. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

‘Big data‘ je kao tinejdžerski seks: svi govore o tome, malotko zna o čemu je riječ, svi misle da drugi to rade pa tvrde da rade i oni.

Taj citat koji se proširio internetom slikovito opisuje trend koji je posljednjih godina glavna tema u informatičko - poslovnom svijetu. U temi tjedna Matilda Bačelić navodi 10 razlgoa zbog kojih se upotrebljava ‘big data‘, a što su o ovoj temi rekli direktor Sektora za razvoj i integraciju aplikativnih rješenja u Combisu Marinko Žagar i predsjednik Uprave Poslovne Inteligencje Dražen Oreščanin pročitajte u novom broju Lidera.

- Pratimo predstečajnu nagodbu jedne tvrtke iz svoje branše i planiramo je preuzeti, no dok se cijeli postupak ne završi, ne bih želio otkriti njeno ime - rekao je Lideru predsjednik Uprave požeškog Spin Valisa Zdravko Jelčec.Koje su moguće mete ove tvrtke, kakvi su im poslovni planovi i rezultati, pročitajte u tekstu Edisa Felića.

Iako mnogi u Hrvatskoj strahuju od veličine europskog tržišta s kojim se moraju suočiti, ima i onih koji se ne samo na europskom tržištu nego i na svjetskome bore hrabro za svoj dio kolača. Tvrtka GIS Cloud, geografski informacijski sustavi u oblaku, u domovini ima ključne partneri i klijente, no ponajprije je usredotočena na poslovanje u Americi, Australiji i EU. Više o njima pročitajte u tekstu Valentine Starčević.

U novom broju, osim toga, pozabavili smo se i izborima u Norveškoj, redizajnom Yahoooa, ali i tajnama uspješnog planiranja....

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

25. travanj 2024 00:49