Poslovna scena
StoryEditor

Bivši šef Coca-Cola Enterprisesa kupio Finvest Corp i Hotele Njivice

18. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

S jučerašnjim danom, američki investitor John R. Alm, bivši predsjednik uprave i izvršni direktor Coca-Cola Enterprisesa, kao i član Uprave korporacije Kimberly Clark, postao je vlasnik 90.5 posto udjela u društvima Finvest Corp d.d. i Hotelima Njivice. Zaključeni Ugovor o kupoprodaji dionica društva Finvest Corp d.d. i Ugovor o prijenosu poslovnih udjela Hotela Njivice d.o.o. stoga su konačan rezultat dugotrajnih pregovora s bivšim većinskim vlasnikom predmetnih kompanija Marijanom Filipovićem, kao i većinom ključnih vjerovnika obaju društava.

Stjecanjem većinskog vlasništva u ovim društvima, Investitor je preuzeo i određene obveze, a koje se odnose na ispunjenje ključnih preduvjeta za nastavak redovnog poslovanja Društava, s nadom u uspješno provođenje financijskog i operativnog restrukturiranja u okviru postupka predstečajne nagodbe, a samim time i uspješno okončanje tih postupaka. To svakako uključuje podmirenje zaostalih plaća i ostalih prioritetnih prava radnicima društva Finvest Corp d.d. u ukupnom iznosu od oko 5 milijuna kuna i to u roku od 30 dana od dana stjecanja dionica, dodatna ulaganja u oba društva kojima će se osigurati optimalna razinu radnog kapitala za financiranje proizvodnog ciklusa i kvalitetna popunjenost proizvodnih kapaciteta te poduzimanje maksimalnih napora s ciljem ispunjenja obveza prema vjerovnicima, a što je sukladno sugestijama Uprava i Nadzornih odbora u ovim kompanijama.

Važno je naglasiti da društvo Finvest Corp, koje je do sada bilo u izuzeto teškoj situaciji, bez ulaska novog većinskog vlasnika ne bi moglo izbjeći stečaj s likvidacijom, s krajnje negativnim posljedicama za sve zaposlenike društva kao i čitav goranski kraj.

Stjecanjem udjela u Hotelima Njivice, Investitor će zajedno sa zaposlenicima društva, na čelu s direktorom hotela Njivice Zvonimirom Tudorovićem, osigurati daljnje unapređenje poslovanja, a u potpunosti je prihvaćen i predloženi investicijski plan Uprave Hotela Njivice, koji uključuje vrijednost investicija od 5 milijuna eura u sljedeće tri godine te se odnosi na dovršetak obnove kampa, kompletno renoviranje bungalova i kuća za odmor, izgradnju bazena i wellness centra, stvaranje uvjeta za povećanje kategorizacije kampa i dodatno unapređenje kvalitete cijelog hotelskog kompleksa.

Trenutna procjena ukupne visine investicije koja uključuje i plan podmirenja dugova navedenih društava je oko 30 milijuna eura.  

25. travanj 2024 10:55