Poslovna scena
StoryEditor

Bivši vlasnik dubrovačkog hotela Lero kupio hotel Central u Karlovcu

25. Svibanj 2014.

Uplati li Jozo Kaleb, poduzetnik s bečkom adresom, licitranih 1,2 milijuna kuna do početka srpnja, postat će suvlasnik zapuštenog objekta legendarnoga karlovačkog hotela Central u staroj karlovačkoj Zvijezdi. Bio je jedini ponuditelj na dražbi na kojoj se prodavao 50-postotni udjel koji je u tom hotelu imala tvrtka Korana u stečaju, a vlasnik je druge polovice Grad Karlovac.

Vlasnik istoimene tvrtke koja se u Beču bavi nekretninama, Kaleb je otprije već poznat kao kupac hotela u Hrvatskoj. Prije desetak godina od Fonda za privatizaciju za 12,8 milijuna kuna, također kao jedini ponuditelj na natječaju, kupio je 85 posto udjela u dubrovačkom hotelu Lero. Nekoliko godina poslije prodao ga je Branku Šimcu, poduzetniku iz Zaprešića i suvlasniku tvrtke Ciglane Zagreb. 

Uz najavljeno ulaganje u obnovu hotela Central bit će zanimljivo pratiti razvoj suvlasničkih odnosa između Kaleba i Grada Karlovca. Ta je ruina pod nikad razjašnjenom privatizacijom prešla iz nekadašnjeg društvenog poduzeća Korana u istoimeno privatno poduzeće vlasnika s kojim je pak Grad Karlovac radi razrješenja međusobno neispunjenih obveza osnovao suvlasničku tvrtku Central d.o.o. Impotentnost Grada da riješi pitanje te već opasne zgrade sad je zamijenila ovrha Žitoproizvoda nad Koranom za dva milijuna kuna duga koje su vlasnici Korane ostavili kao vlasnici dvaju propalih trgovačkih poduzeća Bond i Bond pro.

18. travanj 2024 12:30