01. lipanj 2015.

Biznis s brzim punionicama autobaterija sprečavaju zakoni koji pogoduju HEP-u

Parkiralište uz motel Dobra u Jarčem Polju na staroj riječkoj cesti D3 bilo je ovog vikenda postaja za dvosatno punjenje baterija za 30-ak električnih vozila u sklopu međunarodnog rallyja koji je startao u Ljubljani, a rutom preko Istre i kroz Gorski kotar završio u nedjelju navečer u Zagrebu.

Igor Kolovrat, vlasnik je tvrtke E.V.A. Blue koja je organizirala ovaj promotivni rallyja u čijoj pratnji je sudjelovala i majka Elona Muska, vlasnika Tesla Motorsa. Ciljevi rallyja su promocija e-mobilnosti i njenog doprinosa zaštiti prirode, razvoj turističkog prometa, te izgradnja odgovarajuće infrastrukture, odnosno mreže punionica električnih automobila. Bez toga je nezamislivo omasovljenje uporabe električnih automobila.

Kolovratova tvrtka krenula je u instaliranje punionica u Hrvatskoj, ali unatoč velikim naporima, kaže Kolovrat, do sad ih je uspjela instalirati tek 15. To je zanemarivo s obzirom na prosječnu autonomiju većine ovih vozila. Među njima su bila i dva Dok-ingova automobila od kojih je jednog osobno vozio i vlasnik Dok-inga Vjekoslav Majetić. Za takvu situaciju Kolovrat direktno optužuje postojeću zakonsku regulativu za koju smatra da pogoduje isključivo HEP-u i njegovim navodnim nemogućim uvjetima koje postavlja pred one koji bi željeli ući u biznis s brzim punionicama autobaterija.

- Jedina kočnica u širenju mreže punionica, a tako nam kažu i iz drugih firmi sličnih nama, jest HEP, a to nam potvrđuju i gradonačelnici i načelnici općina zainteresiranih za instaliranje punionica baterija. Oni čine sve da samo oni mogu postaviti punionice. Tako su uz nas zakočili ove godine kao i Tesla Motors u postavljanju najavljenih pet punionica. Problem je u naplaćivanju užasno visoke cijene vršne struje i priključenja na mrežu, a to su često troškovi koju dvostruko premašuju cijenu same punionice. Mi smo iz nužde za ovaj rally unajmili pokretni agregat tvrtke Magrad i njime punimo vozila na mjestima gdje bi trebala biti stacionarna punionica, kazao je Kolovrat.

Za razliku od Hrvatske koja ima 20-tak punionica, od kojih je 15 u Kolovratuvu sustavu, Slovenija već ima, dodali su Kolovrat i Majetić, tisuću punionica baterija.

Uzalud je što se od ove godine, kaže Kolovrat, predviđaju i poticaji za gradnju punionica, kad investitor ne zna koliko će ga to stajati i kad će moći računati na priključenje na mrežu.