Poslovna scena
StoryEditor

Boris Galić: Allianz Zagreb se fokusira na razvoj novih proizvoda i promjenu strukture portfelja

11. Kolovoz 2015.

Allianz Zagreb u prvih je šest mjeseci ostvario ukupne premijske prihode od 704,8 milijuna kuna, što je 1,2 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvjestili su u utorak iz tog osiguranja.

Bruto dobit na kraju lipnja je iznosila 69,8 milijuna kuna, u odnosu na 60,6 milijuna na kraju lipnja 2014., a omjer solventnosti rastao je za 4,3 postotna poena te je iznosio 265,4 posto.

- Postignuti rezultati u skladu su s planovima. Zadržali smo dobru profitabilnost i radimo na daljnjoj digitalizaciji, kako prodajne mreže tako i cjelokupnog poslovanja. Naš je fokus na razvoju novih proizvoda i promjeni strukture portfelja, kazao je komentirajući rezultate poslovanja predsjednik Uprave Boris Galić.

Segment neživotnih osiguranja, kako se navodi u priopćenju, obilježila je jaka konkurencija u osiguranju motornih vozila i pad cijena autoosiguranja koji utječu na profitabilnost poslovanja. U tom segmentu Allianz Zagreb je na kraju lipnja ostvario ukupnu bruto premiju u iznosu od 405,5 milijuna kuna, što je za 5,1 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, a bruto dobit iznosila je 35,3 milijuna kuna, što je 7,8 milijuna kuna manje nego krajem lipnja lani.

U segmentu životnih osiguranja u prvoj polovici godine ostvaren je bruto premijski prihod od 299,3 milijuna, uz pad od 3,6 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a bruto dobit je iznosila 34,6 milijuna kuna ili 17,1 milijun kuna više.

Investicijski fondovi društva Allianz Invest također su zabilježili uspješnu prvu polovicu godine kao i povećan interes za fondove, navodi se u priopćenju. AZ obvezni mirovinski fondovi imali su na dan 30. lipnja 28,4 milijarde kuna pod upravljanjem, što čini gotovo 40 posto tržišta u imovini i preko 619 tisuća članova. AZ otvoreni dobrovoljni mirovinski fondovi na kraju lipnja upravljali su imovinom od 1,5 milijarde kuna ili 53 posto tržišta i imali više od 118 tisuća članova.

20. travanj 2024 15:42