Poslovna scena
StoryEditor

Bosch rastao u svijetu, ali i Hrvatskoj

03. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Kompanija Bosch je u protekloj poslovnoj godini bilježila rast i na globalnoj i na lokalnoj razini

Tvrtka Bosch Hrvatska je prošle godine ostvarila 33.3 milijuna eura ukupnih prihoda, što je 1.3 posto više u odnosu na godinu prije, dok se u ovoj godini očekuje postojan rast prometa, istaknuto je na godišnjoj press konferenciji te kompanije u Zagrebu.

Kako je naglasila nova glavna direktorica Boscha u Hrvatskoj. Mirsada Kudrić, ta će tvrtka, sa sedamdesetak zaposlenika, u ovoj godini na hrvatsko tržište izbaciti više od stotinu novih električnih alata. Uz to, brojke su za prvo ovogodišnje tromjesečje vrlo obećavajuće, tako da očekujemo da će se potražnja za našim proizvodima i uslugama još i povećati, rekla je još Kudrićeva, dodavši kako žele ojačati položaj na tržištu u regiji povećavajući svoj tržišni udio u područjima kao što su električni alati, sustavi grijanja i tehnologija za motorna vozila, a želimo imati i aktivnu ulogu u hrvatskom gospodarstvu.

Govoreći o globalnom poslovanju kompanije, prvi je čovjek Boscha za regiju Adriatic, Javier Gonzalez Pareja, istaknuo kako ove godine očekuju rast prometa između 3 i 5 posto na svjetskoj razini. U protekloj je godini ta multinacionalka, koja broji oko 281 000 zaposlenika, ostvarila ukupni promet od 46,1 milijarde eura, pri čemu je samo u istraživanje i razvoj uloženo oko 4,5 milijarde eura. Tako je Bosch lani prijavio oko 5000 patenata, što je u prosjeku 20 patenata dnevno.

Grupa Bosch obuhvaća društvo Robert Bosch GmbH i njegovih više od 360 podružnica i regionalnih društava u oko 50 zemalja, a poslovanje je društva uređeno u četiri poslovna područja: tehnologija za motorna vozila, industrijska tehnologija, potrošačka roba, te energetska i graditeljska tehnologija.  

20. travanj 2024 09:12