Poslovna scena

Branko Borković umjesto Damira Grbavca u NO HT-a

Avatar

Hrvatski Telekom je 10. travnja primio protuprijedlog Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dioničara Društva s vlasničkim udjelom od 7 posto koji predstavlja 5.732.197 dionica Društva.

– Umjesto Damira Grbavca, predloženog za člana Nadzornog odbora, predlaže se Glavnoj skupštini Društva Hrvatski Telekom d.d. izbor Branka Borkovića, člana Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, u Nadzorni odbor, stoji u obavijesti Zagrebačkoj burzi.
Branko Borković rođen je 1961. godine. Završio je Tehničku vojnu akademiju 1985. godine i stekao VSS stručnu spremu. Tijekom Domovinskog rata bio je posljednji zapovjednik obrane Vukovara. Nakon toga, u razdoblju od 1993. do 1996. godine bio je načelnik pješaštva oružanih snaga RH. U razdoblju od 1994. do 2001. godine bio je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Borković predsjednik je Nadzornog odbora Investicijskog fonda Velebit. Od 2004. godine do danas predsjednik je Središnjeg saveza uzgajivača konja ‘Hrvatski posavac’. Vlasnik je firme Slap-96 d.o.o. Početkom 2012. godine postaje član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, s mandatom u trajanju od 4 godine.

Komentari

Komentirajte