Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Britanski Lush odlazi s društvenih mreža, u SAD-u i Hrvatskoj ne prihvaćaju taj eksperiment

Foto: Etc289, Wiki

Prošlog tjedna Lush UK objavio je ‘gašenje’ svojih društvenih mreža (Facebooka, Twittera i Instagrama) u Velikoj Britaniji, uz objašnjenje kako ne želi više ‘borbu s algoritmima’, skupljanje ‘lajkova’ i nekog trećeg posrednika kojem mora plaćati kako bi brend bio prisutan na newsfeedu ‘fanova’ njihovih proizvoda. Umjesto toga okreću se korisnicima, koje pozivaju na direktnu komunikaciju putem telefona, e-maila, newslettera ili live chata.

View this post on Instagram

We're switching up social.⁣ ⁣ Increasingly, social media is making it harder and harder for us to talk to each other directly. We are tired of fighting with algorithms, and we do not want to pay to appear in your newsfeed. So we’ve decided it’s time to bid farewell to some of our social channels and open up the conversation between you and us instead.⁣ ⁣ Lush has always been made up of many voices, and it’s time for all of them to be heard. We don’t want to limit ourselves to holding conversations in one place, we want social to be placed back in the hands of our communities – from our founders to our friends.⁣ ⁣ We’re a community and we always have been. We believe we can make more noise using all of our voices across the globe because when we do we drive change, challenge norms and create a cosmetic revolution. We want social to be more about passions and less about likes.⁣ ⁣ Over the next week, our customer care team will be actively responding to your messages and comments, after this point you can speak us via live chat on the website, on email at wecare@lush.co.uk and by telephone: 01202 930051.⁣ ⁣ This isn’t the end, it’s just the start of something new.⁣ ⁣ #LushCommunity – see you there.

A post shared by LUSH UK (@lush) on

Nevjerica, čuđenje, pohvale, mišljenja internet zajednice su podijeljena. Dio marketinških stručnjaka na društvenim mrežama potez smatra ludošću, postavljajući pitanje zašto bi netko otišao s besplatne reklamne platforme poput Instagrama.

LushUK ima 202 tisuće Twitter followera, 569 tisuća njih na Instagramu i 423 tisuće lajkova Facebook stranice, piše BBC.

– Vrlo hrabar potez, ali također i neizvjestan pod uvjetom da je zaista tako kako su najavili. Oni su veliki brend s vjernim korisnicama koji će koristiti njihov online kanal i na to računaju. Da se tek trebaju probiti na tržištu, ne vjerujem da bi se na to odlučili. No, u svakom slučaju za Lush je to odličan PR, a možda i teaser neke kampanje koju će tek otkriti – komentira Mato Rajić, stručnjak za digitalni marketing i odnose s javnošću u Rajić Consultingu.

Iako se virtualno ‘gasi’ u Ujedinjenom Kraljevstvu, američki tim kompanije ne planira učiniti isto. Kao ni hrvatski ogranak.

– Lush Adriatic regija (Hrvatska, Bosna i Slovenija) za sada neće napustiti društvene mreže. Eksperiment kolega iz UK-a smatramo jako zanimljivim i jedva čekamo vidjeti u kojem smjeru će se razvijati – poručuju iz Lush Hrvatska, koji na Fejsu ima 39.900 lajkova, 6.305 followera na Instagramu te 603 na Twitteru.

Lush UK, ima svoje službene platforme, Lush Player, Lush.com, Labs.lush.com i Lush Labs app. Također, odlazeći s društvenih mreža, kompanija uvodi #LushCommunity, kako bi njihovi korisnici sami po svom nahođenju (i besplatno) širili glas o proizvodu na tim istim društvenim mrežama, kao preporuku.

U bespućima interneta kojima dnevno filtrira gomila informacija, kako reklama, tako i ostalih objava, vrlo se teško istaknuti kao brend, a trošak održavanja prisutnosti na društvenim mrežama ipak košta, pogotovo ako se u reklamiranje uključi treća strana, primjerice influenceri koji naplaćuju svoj utjecaj u prodaji i reklamiranju proizvoda. U tom je kontekstu potez kompanije itekako razumljiv, ali i dalje eksperiment.

Komentari