Poslovna scena
StoryEditor

Brodogradilište Viktor Lenac obilježilo 120. godišnjicu rada

21. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Pod sloganom „Viktor Lenac - 120 godina jači od mora“, sinoć je uz nazočnost najviših državnih dužnosnika, inozemnih gostiju, poslovnih partnera i generacija bivših i sadašnjih zaposlenika svoju 120. godišnjicu rada obilježilo Brodogradilište Viktor Lenac.

Svojim su dolaskom svečanost Lenca uveličali izaslanik predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović, g. profesor Heri Bezić, veleposlanik Ruske Federacije, Nj. E. Anvar Azimov, župan Primorsko-goranske županije g. Zlatko Komadina, gradonačelnik grada Rijeke g. Vojko Obersnel i načelnica općine Kostrena Mirela Marunić.

„Povijest Brodogradilišta Viktor Lenac u velikoj mjeri odražava i povijest Kostrene, Rijeke i Hrvatske. Lenac je rastao i razvijao se s ovim krajem prošavši put od malog brodogradilišta Lazarus, koje je u riječkoj luci popravljalo ribarske i trgovačke brodove na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, do važnog odredišta na svjetskoj karti vodećih remontnih brodogradilišta.

U ovih 120 godina Lenčevog putovanja, promjene u okruženju i unutar samog škvera bile su dramatične, no postoji jedna nepromjenjiva misao vodilja našeg postojanja – vrhunska kvaliteta, na siguran način i na vrijeme. I tu ne prihvaćamo kompromise. Naša pouzdanost i predanost izvrsnosti ostaju ključni razlog zašto nam se klijenti uvijek vraćaju i zašto naši poslovni partneri rado posluju s nama. Rezultati poslovanja to i potvrđuju jer, unatoč izazovnim vremenima, naši prihodi stabilno rastu posljednjih pet godina i brodogradilište posluje pozitivno.

Čak 98% našeg prihoda danas dolazi iz inozemstva čime smo se u 2015. godini svrstali na 25. mjesto najuspješnijih hrvatskih izvoznika. U svemu tome cijenimo podršku koju imamo od grada Rijeka i općine Kostrena, kao i Republike Hrvatske koja je stajala iza nas u našim najvećim projektima.

Svim našim zaposlenicima i umirovljenicima te našim podugovaračima zahvaljujem na doprinosu da Lenac bude ovo što jest danas – institucija čije se ime izgovara s poštovanjem i sinonim za kvalitetu u svjetskim razmjerima“, izjavio je Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac.

Izaslanik predsjednice Republike, profesor Heri Bezić naglasio je kako brodogradilište Viktor Lenac ima važnu ulogu u povijesti domaće brodogradnje: „Lenac je već dugi niz godina simbol kvalitete, postojanosti i tradicije slavne hrvatske brodogradnje. Vaša stručnost, profesionalna požrtvovnost i izvrsnost u brodogradnji poznate su u cijelom svijetu. U ime Predsjednice, kao i svoje osobno, čestitam Vam obljetnicu“.

Župan Primorsko-goranske županije g. Zlatko Komadina podsjetio je kako je brodogradilište Viktor Lenac kroz 120 godina svoje povijesti othranilo cijele generacije obitelji radnika u brodogradilištu i kako je tu jedna od njegovih najvećih vrijednosti, te je zaposlenicima i Upravi zaželio još cijeli niz desetljeća uspješnog rada.

"Lenac je brend našeg kraja temeljen na tradiciji i stalnom usavršavanju ljudi u sektoru remonta brodova. Lenac je i više od toga, Lenac su svi njegovi ljudi, sve generacije, sva njihova znanja i iskustva – zato je poseban i zato smo na Lenac ponosni", izjavio je gradonačelnik Grada Rijeke g. Vojko Obersnel i čestitao Upravi i svim zaposlenima ovu posebnu obljetnicu.

18. travanj 2024 02:21