Poslovna scena
StoryEditor

Brodotrogir ugovorio novi posao u Kamerunu

18. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Brodotrogir je zaključio ugovor s tvrtkom Perenco o gradnji nadgrađa za jack up platformu smještenu u Kamerunu, ukupnih dimenzija 28m x 22m, težine oko 1000 tona.

Perenco je neovisna anglo-francuska naftna tvrtka, s poslovanjem u 15 zemalja svijeta na različitim kontinentima, od Sjeverne Europe, Afrike, Južne Amerike do Jugoistočne Azije. Sudjeluje u operacijama na moru i na kopnu s proizvodnjom oko 375.000 barela nafte dnevno.

Tvrtka je orijentirana na istraživanje i proizvodnju nafte. U Kamerunu, gdje je smještena jack up platforma, djeluje od 1993, kao partner ExxonMobila i SNH-a iz Kameruna. Strategija grupe usmjerena je prema povećanju proizvodnje i rezervama i novim mogućnostima istraživanja i razvoja. Perenco danas ima uravnotežen portfelj sa solidnom proizvodnom bazom, razvojnim projektima i velikim istraživačkim izgledima. Ključna komponenta njihove politike jest upravljanje vlastitom imovinom primjenjujći najviše sigurnosne i ekološke standarde.

"Temeljitom provjerom visoki standardi prepoznati su i u Brodotrogiru, odnosno njegovom brodogradilištu Hrvatska brodogradnja Trogir, kome je dodijeljen ovaj ugovor", ističu u ovoj tvrtki.

Osim dodatne popunjenosti kapaciteta u narednom periodu, što uz gradnju dva kemijska tankera od 49,500 tdw, Novogradnje 325 i 326, za vlastitu pomorsku kompaniju, osigurava visok stupanj zaposlenosti.

Ovo je iskorak Brodotrogira na tržišta offshore industrije s novim mogućnostima koje se otvaraju uspješnom realizacijom ovog posla, čemu su predani svi, od upravljačke do izvršne strukture.

25. travanj 2024 13:20