30. kolovoz 2016.

Brodotrogir zapošljava više stotina radnika zbog narudžbi od preko 200 milijuna dolara

Brodotrogir je u utorak izvijestio da mu je knjiga narudžbi puna te da zbog povećanog obujma posla zapošljava radnike proizvodnih zanimanja, a neslužbeno se doznaje da to brodogradilište potražuje više stotina radnika.

"Zbog povećanog obima posla u knjizi narudžbi, čija vrijednost premašuje 200 milijuna dolara, Brodotrogir planira zaposliti radnike proizvodnih zanimanja, pretežno brodomontere, brodoelektričare, brodobravare, brodocjevare, zavarivače (REL ili MIG/MAG ili TIG) i brusače, za kojima postoji velika potreba s obzirom na ugovorene poslove", priopćio je Brodotrogir.

Za spomenuta deficitarna zanimanja otvoren je natječaj na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), kažu u Brodotrogiru te poručuju da je poželjno da radnici imaju radno iskustvo, ali ako nemaju, kompanija nudi mogućnost osposobljavanja radnika u sklopu ustanove za obrazovanje odraslih „Brodotrogir“.

U knjigu narudžbi je pored Novogradnje 326, koja se gradi za Brodotrogirovu vlastitu kompaniju Trogir Maritime, upisano je još osam različitih objekata. U prosincu ove godine će se na navoz položiti kobilica za jedan specijalni tanker za navigaciju u ledu za naručitelja iz Finske, a u planu je i opremanje još jednog MR tankera od 45000 tdw, drugog u seriji od dva broda, od kojih je prvi u završnoj fazi opremanja radnog naziva Novogradnja 329.

Brodotrogir je nadalje potpisao sporazum za gradnju serije od četiri kemijska tankera plitkog gaza za navigaciju u Sjevernom moru i Baltiku, veličine nešto manje od Novogradnje 326. Pored popunjenosti kapaciteta brodogradišta u idućim godinama, raste i flota pomorske kompanije Trogir Maritime, što je jedan od ciljeva diversifikacije grupe, odnosno proširenje njezine djelatnosti na pomorsko tržište.

"Korak po korak Brodotrogir ide  prema ciljevima koje je zacrtao prije samo nekoliko godina", ističu iz Brodotrogira.