Poslovna scena
StoryEditor

Bruno Mazurkiewicz novi direktor Međunarodne zračne luke Zagreb

12. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Bruno Mazurkiewicz novi je direktor društva Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) d.d. i predsjednik Upravnog odbora koji, uz njega, čine David Gabelica i Hulya Sofuoglu.

Njegovo će imenovanje stupiti na snagu u petak, 14. veljače 2014. godine, a na spomenutim će pozicijama naslijediti Gonzalvea de Cordouea, koji je u Zagreb stigao 1. rujna 2012. godine sa zadatkom da organizira pripremu i preuzimanje zagrebačke zračne luke, priopćili su iz ove tvrtke.

De Cordoue se vraća u Pariz kako bi radio na drugom projektu tvrtke ADPM (Aéroports de Paris Management), a i dalje će kao savjetnik ostati zadužen za koordinaciju i nadzor nad poslovanjem Međunarodne zračne luke Zagreb.

Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zračnih luka, a u MZLZ dolazi s pozicije direktora tvrtke ATOL (Airport Terminal Operations Ltd.), koja je ugovorno zajedničko ulaganje (eng. joint venture) tvrtki ADPM (Aéroports de Paris Management) i AML (Airport of Mauritius Ltd), a bavi se upravljanjem Sir Seewoosagur Ramgoolam, međunarodnom zračnom lukom na Mauricijusu.

- Već se određeno vrijeme pripremam za dolazak u Zagreb za koji smatram da ima značajni potencijal postati vodeće regionalno čvorište. Od svojih sam kolega čuo mnogo pozitivnih komentara o sposobnostima i predanosti zaposlenika zračne luke da pridonesu njezinom razvoju i uspjehu cijelog projekta, što me izuzetno raduje. Svjestan sam izazova i odgovornosti, ali sam siguran da će mi iskustvo vođenja sličnog projekta u Mauricijusu uvelike pomoći u razvijanju kapaciteta zagrebačke zračne luke te unaprjeđenju kvalitete usluga koje pružamo putnicima, zrakoplovnim kompanijama te ostalim poslovnim partnerima - naglasio je Mazurkiewicz. 

Mazurkiewicz je diplomirani inženjer Sveučilišta u Parizu, a ima i diplomu u poslovnoj administraciji i upravljanju pariškog Instituta za poslovnu administraciju (IAE – Institute of Business Administration). Tijekom svoje je 25-godišnje karijere, uključujući 22 godine koje je proveo u sklopu grupacije ADP (Aéroports de Paris), skupio široko stručno iskustvo u upravljanju velikim projektima izgradnje zračnih luka, nadzoru nad uvođenjem novih usluga u sustav infrastrukture zračnih luka te upravljanju i održavanju poslovanja zračnih luka u različitim okruženjima.

20. travanj 2024 14:54