Poslovna scena
StoryEditor

Bruto prihodi PwC-a porasli 10 posto, najviše u posljednjih 8 godina. U Hrvatskoj 22 posto!

08. Listopad 2015.
Piše:
lider.media

Cjelokupna mreža PwC-a objavila je da je u poslovnoj godini koja je završila 30. lipnja 2015 na globalnoj razini ostvarila ukupan bruto prihod u iznosu od 35,4 milijarde dolara.

Pri nepromjenjivom tečaju, PwC-ovi globalni prihodi porasli su za 10% što predstavlja značajan porast u odnosu na godinu ranije i najjači porast na godišnjoj razini još od 2007. godine. Rast je bio impresivan u svim granama poslovanja i u zemljopisnim regijama.

- Globalno poslovno okruženje i dalje je vrlo izazovno s nejednakim ekonomskim prilikama i geopolitičkim izazovima koji uzrokuju nesigurnost za poslovanje i oštru konkurenciju na tržištu intelektualnih usluga. Unatoč tim izazovima, mreža PwC-a poslovala je iznimno dobro u poslovnoj 2015. godini s 10%-tnim rastom prihoda koji su po prvi put prešli razinu od 35 milijardi dolara, rekao je Dennis M. Nally, predsjednik uprave PricewaterhouseCoopers International Ltd i dodao: - Naš najveći rast u 8 godina rezultat je značajnih ulaganja koja smo usmjerili u zapošljavanje najboljih ljudi, unapređenje kvalitete naših usluga i izgradnju ponude novih proizvoda poput podatkovne analize. Također smo nastavili i s ključnim strateškim preuzimanjima kako bi nadopunili i proširili naše temeljno poslovanje.

Društva članovi mreže PwC-a u Sjevernoj Americi i na Karibima nastavila su snažno rasti, uz porast prihoda od 12%. Najveće društvo, PwC US, imalo je impresivnu godinu uz rast prihoda od 10%, koji iznose 12,2 milijarde dolara, kao i snažan rast u svim granama usluga.  Rast je također značajno povećan u Europi, s 8%-tnim rastom prihoda u Zapadnoj Europi i 6%-tnim rastom u Srednjoj i Istočnoj Europi. Drugo po veličini društvo unutar mreže, PwC UK, ostvarilo je rast prihoda od 9%, a iznose 4,1 milijardu dolara, s izrazito dobrim porastom u uslugama revizije i računovodstvenog savjetovanja te poslovnog savjetovanja. Društva PwC-a u Italiji rasla su 11%, u Njemačkoj 8%, Francuskoj 6%. U Hrvatskoj je u poslovnoj godini 2015. ostvaren izuzetan ukupni rast prihoda od 22% u usporedbi s 2014. Prihodi u Južnoj i Središnjoj Americi rasli su 8% dok su u Aziji porasli 9%.  Dvoznamenkasti rast ostvaren je na Bliskom Istoku i u Africi (16%), te u Australiji, Oceaniji i Pacifičkim otocima (11%).

Poslovanje odjela za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanje unutar mreže PwC-a najznačajnije je poslovanje i predstavlja kamen temeljac cjelokupnog poslovanja i ugleda diljem svijeta. Prihodi od poslovanja odjela za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja značajno su rasli – 6% na 15,2 milijardi dolara.

20. travanj 2024 13:24