Poslovna scena
StoryEditor

Budućnost medija - Kreativa na umjetnom disanju

20. Rujan 2012.
Piše:
sbabic1

Strah od toga da će njihov novac otići u vjetar prouzročio je to da oglašivači i medijske kuće odobravaju generičke ideje ne ostavljajući nikakav prostor za imaginaciju, za ono drugačije, dosad neviđeno.

Kreativci i njihovi šefovi pak poslušno kimaju glavom, brinu se da im glava tijekom sljedećeg rezanja ostane na ramenima, pristaju na to da se njihove ideje tretiraju kao paket olovaka na super akciji šoping-centra. Postaju dodvorljivi, poslušni i mirni dok šutke zapisuju želje naručitelja kojima je dovoljno da se posao obavi korektno i uz cijenu na diskontu. A upravo ta korektnost iz procesa istiskuje imaginaciju. Bez imaginacije nema kreacije. A bez potonjega nema ni života, a bogme ni kreativnog biznisa.

Da bismo kontrirali svima koji očekuju kreativnu poplavu u krizi uvodnu temu ovogodišnjeg specijala Budućnost medija posvetili smo upravo pitanju kreativnosti. Posebno izdanje koje objavljujemo povodom Weekend Media Festivala donosi i temu o integraciji online i tiska, okrugli stol s predstavnicama PR-a na temu Vladine komunikacijske strategije, reality showovoima, radijskim voditeljima, start upovima te niz drugih tema.

20. travanj 2024 07:52