Poslovna scena
StoryEditor

Bugarski VC fond investirao u hrvatski startup Greenpie

07. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Jedan od projekata Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Greenpie, dobio je investiciju bugarskog VC fonda Launchub nakon održanog događanja Long Weekend. Greenpie je tim 3. generacije ZIP-a koji omogućava nutricionistima automatizaciju procesa savjetovanja u prehrani.

Greenpie je jedino rješenje na tržištu koje omogućava nutricionistima automatsko praćenje i komuniciranje sa svojim klijentima u stvarnom vremenu putem interaktivnog dnevnika prehrane.

Nakon odlaska na Long Weekend u Sofiju, gdje je suosnivačica Greenpie-a Mirna Bačun predstavila projekt, Launchub je odlučio investirati 50.000 eura u Greenpie. Trenutno je Greenpie u fazi potpisivanja ugovora i otvaranja tvrtke u Bugarskoj, a sama investicija će im omogućiti da završe dizajn, front-end i riješe legalnu stranu priče.

- Ovo je značajan datum za ZIP. Greenpie je prvi ZIP tim koji je osigurao investicijski kapital za svoj daljnji rast i razvoj. ZIP ima odlične odnose s nizom vodećih europskih startup programa, među koje svakako spada i Launchub – kazao je jedan od osnivača, Saša Cvetojević, koji je dodao kako još dva ZIP-ova tima trenutno pregovaraju s investitorima.

23. travanj 2024 08:03