Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Burilović ponovno izabran u Upravni odbor udruženja europskih komora

R&D
Luka Burilović
Lider
Autor Lider

Na današnjoj sjednici Skupštine Eurochambresa u Bruxellesu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović  ponovno je izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa.

Predsjednik HGK naglasio je važnost jačanja komorskog sustava na razini Europe, te aktivnog članstva u Eurochambresu, čime se može znatno pomoći stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za poslovanje naših članica na zajedničkom tržištu EU, stoji u priopćenju HGK.

>>>Osnovano Udruženje računovođa HGK

“Reizbor vidim kao potvrdu dobrog rada institucije kojoj sam na čelu. Suradnja europskih komora uvelike olakšava internacionalizaciju poslovanja našim članicama, što je jedan od glavnih ciljeva HGK. Sudjelovanjem u ovoj organizaciji i radom Predstavništva HGK u Bruxellesu također možemo direktno utjecati na odluke koje se donose u Bruxellesu, a utječu na svakodnevni život poduzetnika”, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

U Odbor za proračun Eurochambresa izabrana je glavna tajnica HGK Marina Rožić.

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa, aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki ispred europskih institucija. Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93 posto su male i srednje tvrtke, navodi se u priopćenju.

Komentari