Poslovna scena
StoryEditor

Cammeo Grupa širi poslovanje u Katar

04. Prosinac 2015.
Piše:
Miro Soldić

Cammeo Grupa danas je potpisala ugovor o suradnji s katarskom kompanijom J. J. Business Solution odnosno njihovom sestrinskom firmom Simulation iz Dohe.

Riječ je o kupnji Cammeovog softverskog rješenja Taxi Navigator koje se već koristi u šest zemalja. Ispred tvrtke J. J. Business Solution ugovor je potpisao direktor Yousef Jaber Al Mansouri, a u ime Cammeo grupe direktor kompanije Vladimir Minovski.

- Ovo za nas veliki izazov, nakon istraživanja tržišta došli smo do toga da je naš sustav prepoznat u Kataru i nadam se da je ovo prvi korak za suradnju s nizom firmi tamo koje su zainteresirane za naše proizvode – kazao je Minovski, dodavši da rade i na sustavima za iznajmljivanje limuzina, dostavnih djelatnosti te svega ostalog vezanog uz prijevoz.

Al Mansouri je izjavio kako je njegova tvrtka iza koje stoji 60-ak privatnih ulagača već prisutna na balkanskom tržištu, u BiH i Sloveniji, a cilj im je povezivanje katarske i naše ekonomije.

- Teško nam je upoznati poslovne suradnike i uspostaviti povjerenje jer je naše diplomatsko predstavništvu u Hrvatskoj jako slabo i nema viziju poslovanja, a slična je situacija i sa hrvatskom ambasadom u Kataru. Ta predstavništva su naš prvi kontakt s novim tržištima i o njima ovisi daljnja gospodarska suradnja – požalio se Al Mansouri, dodavši kako arapski ulagači žele investirati na Balkanu jer vide prilike.

Također ga smetaju problemi s dobivanjem vize u Hrvatskoj, iako smo članica EU kod nas ne vrijede ista pravila kao primjerice u Francuskoj ili UK, gdje arapski ulagači puno lakše dolaze do dozvola za boravak. Istaknuo je kako je Katar trenutno jedno veliko gradilište i da se zbog svjetskog prvenstva u nogometu očekuje porast broja taxi vozila sa 10 na 15 tisuća te da je stoga ovakav tip ugovora vrlo vrijedan.

- Zainteresirani smo i za druga ulaganja u Hrvatsku, prvenstveno u sektor nekretnina, trenutno analiziramo tržište pa ćemo vidjeti što nam je najisplativije – zaključio je Al Mansouri.

16. travanj 2024 14:20