Poslovna scena
StoryEditor

CEI objavljuje podatke o investicijama

13. Studeni 2012.

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) od danas na svojim internetskim stranicama objavljuje popis svih pokrenutih projekata u područjima javno-privatnog partnerstva, energetske učinkovitosti te investicija javnih poduzeća, s podacima o pojedinim projektima, priopćeno je iz CEI-a.

Po podacima CEI-ja na današnji dan, 13. studenoga, vrijednost investicija javno-privatnog partnerstva iznosi više od dvije milijarde kuna, velikih projekata javnih poduzeća bez Ine koja se realiziraju u 2012. godini gotovo 1,2 milijardi eura, a za projekte energetske učinkovitosti u tijeku su energetski pregledi.

Popis je dostupan na adresi http://www.cei.hr/registar/registar-investicija. Zainteresirani mogu vidjeti koji su projekti i u kojoj vrijednosti u tijeku, a za one koji su u zastoju gdje i zašto stoje, kaže se u priopćenju.

Popis će se redovito ažurirati kako bi podaci bili dostupni javnosti sve do pokretanja službene aplikacije Javnog registra investicija čija se aktivacija očekuje u idućim mjesecima, najavljuju u CEI-ju.U priopćenju se prenosi izjava predsjednika Upravnog odbora CEI-a Dragana Marčinka koji je uvjeren da će objava podataka o projektima, a uskoro i cijelog Registra javnih investicija, doprinijeti transparentnosti sustava prema poreznim obveznicima i potencijalnim investitorima.

01. svibanj 2024 02:07