Poslovna scena
StoryEditor

Čeka se ime novog hrvatskog poduzetnika godine

24. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Ostalo je još tri tjedna do proglašenja novog hrvatskog EY Poduzetnika godine i nasljednika Alana Sumine i Zorana Vučinića iz zagrebačke tvrtke Nanobit. Tko bi mogao biti ovogodišnji laureat u ovome trenutku poznato je samo sedmeročlanom žiriju, dok će javnost detalje saznati 17. ožujka, kada će na završnoj svečanosti programa biti proglašeni finalisti te sam pobjednik, drugi po redu EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj.

Tešku i izazovnu odluku o tome tko će biti poduzetnik koji će Hrvatsku predstavljati na natjecanju za svjetskog EY Poduzetnika godine donosi neovisni žiri na čelu s Emilom Tedeschijem. Uz prošlogodišnje članove, poduzetnike i investitore Nenada Bakića i Sašu Cvetojevića, direktoricu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedranu Jelušić Kašić te dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoša Žagera, žiriju su se ove godine pridružila dva nova člana, prošlogodišnji pobjednici i prvi hrvatski EY Poduzetnici godine. Alan Sumina i Zoran Vučinić tako imaju priliku vidjeti kako to izgleda biti u ulozi ocjenjivača, a zasigurno i osjetiti koliko je velika odgovornost na njima. Pobjednik hrvatskog izdanja ovog globalnog programa osim priznanja u svojoj zemlji imat će priliku usporediti se s poduzetnicima iz preko 60 zemalja, a s kojima će se naći u konkurenciji za svjetsku titulu EY Poduzetnika godine. Globalno finale natjecanja tradicionalno se odvija u lipnju u Monte Carlu.

Kakva imena nas očekuju ove godine ostaje za vidjeti, no samo pogled na prošlogodišnje finaliste garancija je kako ćemo imati priliku pobliže se upoznati s brojnim uspješnim poduzetnicima koje osim poslovnih rezultata krase i inspirativne osobne priče.

Cjelokupan program izbora u Hrvatskoj se održava pod generalnim sponzorstvom Raiffeisenbank Austria d.d. te sponzorstvom Microsofta Hrvatska i Nexus Private Equity Partnera, dok su AmCham, HAMAG-BICRO i HUP pokrovitelji programa.

21. travanj 2024 23:08