Poslovna scena
StoryEditor

Čermak dobio opasnog protivnika za preuzimanje Diokija

16. Studeni 2013.

Bez obzira na to kako će završiti predstečajna nagodba Dine i stečaj Diokija, ima potencijalnih kupaca. Najnoviji mogući partner, koji zasad ne želi izlaziti u javnost (riječ je o međunarodnom konzorciju koji se bavi plinom, naftom, LNG-om), upravo ovih dana pregledava pogone u Zagrebu i Omišlju kako bi procijenio koliko novca treba uložiti u njihovu obnovu.

Bude li procijenio da je ulaganje isplativo, namjerava postati stopostotni vlasnik obiju tvrtki (čak i ako obje završe u stečaju), povećati kapacitete četiri puta i zaposliti nove radnike. Papire i financije Grupe provjerava već šest mjeseci i sad su stvari pred završetkom.

- Nije još sve definirano, ali ide se u dobrom smjeru. Proizvodnja u obje tvrtke predugo stoji, zato najprije provjeravaju tehničko stanje infrastukture. Konzorcij dolazi iz djelatnosti, riječ je o ozbiljnom kupcu, no sve ovisi o tehničkoj procjeni stanja pogona - samo nam je toliko smio reći Mladen Janiška, koji vodi oba slučaja.

U igri je i dalje Ivan Čermak, no s obzirom na to da Dioki ide u stečaj (za mjesec dana očekuje se prvo ročište), a Dina u predstečajnu nagodbu, ponude bi trebalo razdvojiti. S time da stvari s Dinom zapinju. Naime, Zagrebačka banka podnijela je tužbu na Visokome trgovačkom sudu zbog toga što je Dina kao dužnica uime banke odlučila da se dio duga banci pretvori u temeljni kapital. Dobije li Zaba tužbu, i Dina će završiti u stečaju.

03. svibanj 2024 21:48