Poslovna scena
StoryEditor

CERP bez odluka o postupcima prodaje Sunčanog Hvara i Imperijala

19. Srpanj 2016.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na sjednici u utorak nije raspravljalo o postupcima prodaje Sunčanog Hvara i Imperijala, jer su u tijeku konzultacije s nadležnim tijelom mogu li se donositi odluke o prodaji nakon što su raspisani parlamentarni izbori, te je donijelo odluke vezane o imenovanju članova uprava i nadzornih odbora pet tvrtki u kojima država ima udjel.

Na sjednici je odlučeno je da se sa dnevnog reda skinu sve točke koje se odnose na postupke prodaje, pa tako i Sunčanog Hvara, koji je u postupku preuzimanja od strane slovačkog Prime Tourist Resortsa, te rapskog Imperijal (odluka o obvezujućoj ponudi Valamar Rivijere, koji je za kupnju 50,08 posto temeljnog kapitala Imperiala ponudio cijenu u iznosu od 260,81 milijuna kuna), kaže se u priopćenju.

"Navedene točke skinute su sa dnevnog reda sjednice Upravnog vijeća obzirom da su u tijeku konzultacije s nadležnim tijelom, od kojeg je iz razloga transparentnosti postupanja kao i poštivanja propisa, zatraženo očitovanje o mogućnostima da se u ovom trenutku raspisivanja parlamentarnih izbora takve odluke donose", navode iz CERP-a.

Članovi Upravnog vijeća CERP-a raspravljali su o nizu drugih pitanja te su nakon trosatne rasprave donesene odluke o prijedlogu članova uprava odnosno članova nadzornog odbora u trgovačkim društvima Pleter-Usluge, Brodograđevna industrija Split, Podravka, Imperijal i Jadroplov. Tim odlukama prethodio je prijedlog nadležnog ministarstva sukladno Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

Također, na sjednici se raspravljalo i o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodotrogira kao i o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne industrije 3. Maj za 2015. godinu.

Prihvaćena je informacija o ispunjenju ugovornih obveza iz ugovora o prodaji i prijenosu dionica Kutjeva te je utvrđeno da je kupac, Božjakovina ispunila ugovorne obveze te da prestaje obveza praćenja ugovora.

Iz CERP-a navode i kako su članovi Upravnog vijeća razmatrali i prihvatili informaciju o kreditnim zaduženjima Centra  te je donesena odluka o prihvaćanju financijskog plana Centra za 2016. i projekcija plana za 2017. i 2018. godinu.

20. travanj 2024 13:58