Aktualno Poslovna scena

CERP u prvih šest mjeseci uprihodovao više od 404,5 milijuna kuna

poduzetnicima
Lider/Hina

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) je u prvih šest mjeseci ove godine uprihodovao nešto više od 404,5 milijuna kuna, izvijestili su iz CERP-a.

Prihodi su ostvareni naplatom dividende i prihoda od stečajeva, prodajom dionica, poslovnih udjela javnim nadmetanjem, prikupljanjem ponuda te prodajom na uređenom tržištu kapitala.

U razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja donesene su odluke o prodaji dionica i poslovnih udjela za 42 trgovačka društva od čega je ukupno prodano 30 društava.

>>>CERP donio novu odluku o prikupljanju obvezujućih ponuda za Hotele Maestral

Pored toga, Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluke o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije postupka javnog nadmetanja za društva Gravosa Dubrovnik, Đuro Đaković alatnica  Slavonski Brod i PGM Ragusa  Dubrovnik.

Prihvaćena su i izvješća o provedenim postupcima javnog nadmetanja za Veletržnicu ribe Poreč, Zadarsku riskaru te uspješno prodano društvo Mrežnica Duga Resa.

Upravno vijeće CERP-a donijelo je i Odluku o davanju suglasnosti na uvrštenje dionica društava Hoteli Tučepi i Božjakovina na listu dionica koje će se bez naplate ustupati hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalog odnosno zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja Domovinskog rata. Ujedno je prihvaćen i financijski plan CERP-a za 2019. godinu s projekcijama za 2020/21. godinu.

>>>Država prodaje hotel Hrvatska i daje u zakup nekretnine na Smokvici

CERP kao pravni sljednik Agencije za upravljanje državnom imovinom upravlja dionicama i poslovnim udjelima u trgovačkim društvima čiji je imatelj Republika Hrvatska, a koja nisu utvrđena kao društva od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku.

Djelovanje temelji na prioritetnom cilju i misiji prodaje trgovačkih društava iz portfelja, posebice onih društava u kojima Republika Hrvatska nema priliku znatnije utjecati ili sudjelovati u donošenju odluka.


Pratite nas na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

Komentari