Poslovna scena
StoryEditor

Certifikati - Koliko od 200.000 normi mora imati vaša tvrtka?

18. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Certificiranje postaje poslovni esperanto kojim govore u Đuri Đakoviću, Podravci, Konzumu, HT-u…ali i svakoj tvrtki u Europskoj uniji.

Upravo je ulazak u Uniju dodatni motiv za sve koji žele sudjelovati na tržištu od pola milijarde potrošača. No, razni certifikati nakon 1. srpnja neće trebati samo izvoznicima-trebat će svima koji žele poslovati i na području nove članice EU. U novom broju Lidera stoga smo istražili koliko od 200.000 normi mora imati vaša tvrtka.

A kakva će sudbina zadesiti mostarski Aluminij i šibenski TLM nakon što Hrvatska uđe u EU, kada HEP više neće moći prodavati struju po povlaštenoj cijeni? To bi moglo srušiti ionako krhku financijsku konstrukciju i na koljena baciti obje tvrtke. Kako doznaje Matilda Bačelić, najgora varijanta mogla bi se izbjeći kad bi Vlada svoj vlasnički udio u Aluminiju prenijela na HEP.

U novom broju pročitajte i što suradnici kažu za novu direktoricu SAP-ova hrvatskog ureda koja je na taj položaj došla izravno iz Oracela. Sonja Popović prije Oraclea radila je u najvećem domaćem sistemskom integratoru Combisu, ali i Krašu te IT tvrtki Info Opus.

Ovotjedna rubrika Konkurenti posvećena je utjerivačima dugova. U Hrvatskoj posluje više od 20 agencija za naplatu, ali lavovski dio tržišta na kojem se na godinu okrene više od 50 milijuna kuna drže četiri glavna – Prima Solvent, Creditexpress, Coface Croatia te EOS Matrix. 

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

26. travanj 2024 21:53