Poslovna scena
StoryEditor

Članovima NO Zabe 636.800 kuna nagrade

16. Ožujak 2013.

Zagrebačka banka najavila je da će se glavna skupština te banke održati 25. travnja, a Uprava i Nadzorni odbor dioničarima su predložili da se cjelokupna prošlogodišnja neto dobit u iznosu od 887,6 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Zagrebačka je banka u prošloj godini ostvarila dobit poslije oporezivanja u iznosu od 887,6 milijuna kuna, a ta se dobit raspoređuje u zadržanu dobit Zagrebačke banke d.d., navodi se u pozivu za glavnu skupštinu koju je danas objavila ta banka.

Nastavkom ostvarenja ranije politike zadržavanja dobiti u Banci i 2013. godine Banka odgovarajuće podiže visinu svog jamstvenog kapitala i osigurava daljnje jačanje kapitalnih temelja za svoje dugoročno stabilno i sigurno poslovanje, obrazloženje je predložene odluke po koji bi se prošlogodišnja dobit Zagrebačke banke zadržala u toj banci i ne bi isplatila dioničarima.

Skupštini je predložena i odluka o utvrđivanju i isplati nagrade članovima Nadzornog odbora banke, a prema kojoj se za sudjelovanje u radu i prisustvo pojedinoj sjednici Nadzornog odbora u 2013. članu tog odbora isplaćuje jednokratna naknada u neto iznosu od 1.000 kuna.

Član Nadzornog odbora ima pravo na tu naknadu samo u slučaju kada prisustvuje sjednici, a osim te naknade pripada mu i naknada troškova vezanih uz prisustvo na sjednici u neto iznosu troškova.

Također članu Nadzornog odbora pripada i jednokratna godišnja nagrada, a za rad obavljen u prošloj godini članovima tog tijela bit će isplaćena godišnja nagrada u ukupnom neto iznosu od 636,8 tisuća kuna.

Jednokratna se godišnja naknada ne isplaćuje članovima Nadzornog odbora s kojima o tome Banka postigne suglasnost, a prema predloženim odlukama ona se ne bi isplatila četvorici sadašnjih i dvojici bivših članova Nadzornog odbora - Erichu Hampelu, Robertu Zadrazilu, Francescu Giordanu, Gianfrancu Bisagniju (sada članovi odbora) te Lybomiru Ignatovu Punchevu i Massimilianu Fossatiju (bivši članovi). To je, kako se navodi, u skladu s o tome postignutom suglasnošću Banke i navedenih članova Nadzornog odbora.

Po podacima s internet stranice Zagrebačke banke, Nadzorni odbor banke ima devet članova, a uz četiri navedna člana trenutno su u tom tijelu još i Jakša Barbić, Franco Andreetta, Fabrizio Onida, Harold Michael Thomas Langley-Poole te Emilio Terpin.

18. travanj 2024 11:56