Poslovna scena
StoryEditor

CO povećava vlasnički udio u Pozavarovalnici Sava Re

14. Kolovoz 2013.

Croatia osiguranje (CO) i dalje povećava vlasnički udio u slovenskom osiguravajućem društvu Pozarovalnica Sava Re, ne odustajući od svojih ranijih planova da dođe do kontrolnog udjela, piše u srijedu u svom poslovnom prilogu ljubljanski Dnevnik.

List navodi da je Croatia osiguranje veće pakete dionica tog slovenskog osiguravatelja zadnjih tjedana kupilo od nekoliko fondova i banaka, izvan burze i po nepoznatim cijenama, povećavši tako svoj vlasnički udio na gotovo deset posto. 

Stvarni vlasnički utjecaj Croatia osiguranja u Pozavarovalnici Sava Re je i veći, jer po neslužbenim informacijama, najveći hrvatski osiguravatelj stoji i iza investitora koji je kupio 4,4 posto dionica putem fiducijarnog računa u Raiffeisen banci, tvrdi Dnevnik.

Ako je taj podatak točan, može se procijeniti da je Croatia osiguranje u dionice slovenskog osiguravatelja do sada investiralo gotovo 20 milijuna eura, te da i dalje želi doći do četvrtine njegovih dionica, što mu nije uspjelo putem dokapitalizacije početkom godine, navodi list.

Hrvatska vlada traži strateškog vlasnika za Croatia osiguranje, a investitor koji bi uspio kupiti 50 posto dionica Croatia osiguranja i preko njega preuzeti Zavarovalnicu Sava Re postao bi najjači osiguravatelj u regiji, te po prikupljenim premijama pretekao Zavarovalnicu Triglav, navodi Dnevnik.

23. travanj 2024 09:28