Poslovna scena
StoryEditor

Coca-Cola HBC najavila nove održive ciljeve

01. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Coca-Cola HBC, koju je početkom ovoga mjeseca indeks održivosti Dow Jones (DJSI) ocijenio vodećom tvrtkom u industriji napitaka kad je riječ o održivosti, najavila je nove održive ciljeve.

Do 2020. tvrtka se obvezala:

  • iskoristiti 40 % ukupne energije iz obnovljivih i čistih izvora energije
  • oporabiti u prosjeku 40 % ukupne ambalaže na našim tržištima
  • proizvesti 20 % ukupne plastične (PET) ambalaže od oporabljene (PET) ambalaže i/ili obnovljivih sirovina
  • smanjiti količinu primarne ambalaže za 25 % po litri proizvedenih napitaka
  • certificirati više od 95 % ključnih poljoprivrednih sastojaka u skladu s vodećim načelima za održivu poljoprivrednu proizvodnju u sklopu Coca-Colina sustava
  • uložiti 2 % svoje godišnje dobiti u zajednice
  • udvostručiti broj zaposlenika koji su uključeni u volonterske inicijative tijekom radnoga vremena za 10 %.

Sedam novih ciljeva čine početne obveze za 2020. godinu koje su najavljene prošle godine, a odnose se na smanjenje potrošnje vode i intenziteta izravnoga ispuštanja ugljikova dioksida za 30 % odnosno 50 %.

U posljednjih je nekoliko godina Coca-Cola HBC smanjila potrošnju vode za 2,1 milijardi litara, što znači čašu vode više za svakoga stanovnika Zemlje. Posljednjih je pet godina ukupna količina ugljikova dioksida nastaloga od njezinih proizvoda smanjena za 1,07 milijuna tona, što je rezultat ulaganja u tehnologije koje su u energijskome smislu učinkovitije i traže manje ugljika. Ta je količina jednaka ukupnoj količini ispušnih plinova 200 000 automobila, a koji uzrokuju efekt staklenika.

Godine 2015. tvrtka je uložila 8,2 milijuna eura, što je 2,3 % dobiti prije oporezivanja podržavajući tako dobrobit zajednice, promicanje zaštite voda i okoliša, i to u partnerstvu s više od 230 nevladinih organizacija.

Dimitris Lois, izvršni upravitelj tvrtke Coca-Cola HBC, kaže: “Ambiciozni ciljevi danas najavljeni održavaju naš napor u stvaranju bolje budućnosti za naše ljude i zajednice kojima služimo. Sve su to dijelovi naše strategije koja tvrtku Coca-Cola HBC čini vodećom u pitanju održivosti u odnosu na ostale tvrtke u industriji napitaka. To pokazuje da smo odlučni u ciljevima da svoje poslovanje razvijamo odgovorno, isplativo i održivo.”

24. travanj 2024 05:54