24. ožujak 2015.

Crikvenički Jadran u pripremu sezone investira 12 milijuna kuna

Crikvenički Jadran u pripremu ovogodišnje turističke sezone investira 12 milijuna kuna, najviše u hotel Omorika, a potom u autokamp Selce i hotele Varaždin i Kaštel, priopćeno je u utorak iz te turističke tvrtke.

Najznačajnija ulaganja pokrenuta su u hotelu Omorika, u visini 6 milijuna kuna. Hotel će za početak sezone biti potpuno preuređen, izvršena je kompletna rekonstrukcija restorana, rekonstruirani su recepcija i aperitiv bar, a izgrađena je i moderno opremljena modularna konferencijska dvorana, koja će moći primiti do 250 ljudi, kaže se u priopćenju.

Ulaže se i u autokamp Selce, koji dobiva novih 20 uređenih parcela za popularne mobilne kućice te se uređuju bungalov, recepcija i okoliš kampa. Investicija koja će omogućiti kategorizaciju kampa iznosi 1,2 milijuna kuna.

Također, hotel Varaždin u Selcu dobio je nove liftove za 420 tisuća kuna, dok je nekadašnji samostan iz 1412. godine, popularni hotel Kaštel, iznutra potpuno osvježen te će zadržati kategorizaciju.

"Od završetka stečajnog postupka prošle godine kontinuirano ulažemo i u objekte i u podizanje razine znanja i vještina zaposlenika. Nakon hotela Slaven, koji je lani dobio zvjezdicu više, značajna sredstva ulažemo u podizanje kategorije hotela Omorika, koji ima veliki potencijal i očekujemo da će do početka turističke sezone dobiti također zvjezdicu više", izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Dodaje i da će nova kongresna dvorana hotela Omorike otvorit mogućnost kvalitetnijeg razvoja kongresnog turizma na crikveničkom području, koji ma veliki potencijal produženja sezone.

Tim investicijama i prije plana realizira se investicijski ciklus veći od 20 milijuna kuna, koji je prošle godine pokrenula Uprava s ciljem podizanja kategorizacije objekata i kvalitete ukupne ponude Jadrana te povećanja atraktivnosti cjelokupne destinacije.

No, radi ograničenja u prostorno-planskoj dokumentaciji pod znak upitnika došla je planirana investicija u hotel Esplanade, koji je, prema izrađenom idejnom rješenju, trebao biti hotel kategorije 4 zvjezdice sa dodatnim sadržajima poput bazena i wellness centra, napominje se. Stara zgrada tog hotela izgrađena 1929. godine zahvaćena je požarom 2000. godine i trenutno nije u funkciji, dok je novi dio zgrade kategoriziran sa 3 zvjezdice.

"Iako je urbanistički plan uređenja 24 Miramare koji obuhvaća i područje Esplanade trenutno u izmjeni, izgledno je kako primjedbe Jadrana grad Crikvenica neće prihvatiti radi ograničenja u planovima višeg reda, međutim iz Uprave se nadaju da će gradske strukture shvatiti važnost ovog projekta i za Jadran i za sve građane te da će ovaj zastoj riješiti što prije, jer se samo ulaganjima u kvalitetu smještaja i ponude može iskoristiti puni potencijal koji Jadran ima za čitav crikvenički kraj", zaključuje se u priopćenju.

Jadran u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje.