Poslovna scena
StoryEditor

Croatia Airlines među najboljim zrakoplovnim kompanijama iz istočne Europe

18. Srpanj 2016.

Croatia Airlines je na nedavno završenom Farnborough Air Showu u sklopu kojeg su dodijeljene prestižne svjetske zrakoplovne nagrade The World Airline Awards, proglašena jednom od najboljih zrakoplovnih kompanija u istočnoj Europi, priopćeno je u ponedjeljak iz Croatia Airlinesa.

U iznimno jakoj konkurenciji Croatia Airlines zauzela je visoko četvrto mjesto, ostavivši iza sebe ponajbolje zrakoplovne kompanije iz ovog dijela Europe, kaže se u priopćenju.

The World Airline Awards najprestižnije je globalno priznanje u zrakoplovnoj industriji, poznatije kao zrakoplovni Oscar. Zrakoplovnim kompanijama nagrade se dodjeljuju na temelju iskustava putnika, a samo je ove godine u istraživanju sudjelovalo njih više od 19 milijuna. U sklopu istraživanja bilo je uključeno i 40-ak ključnih pokazatelja uspješnosti te više od 280 zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta.

"Iznimno nam je drago da smo ovim globalnim priznanjem dodatno učvrstili svoju tržišnu poziciju među najboljim zrakoplovnim kompanijama u Europi. S ponosom možemo reći kako je ovo rezultat našeg sustavnog ulaganja u unaprjeđenje naše usluge i zadovoljstvo putnika, što se, između ostalog, očituje i u širenju mreže letova te otvaranju novih zračnih linija koje Hrvatsku povezuju s nekoliko atraktivnih europskih odredišta", izjavio je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u prošli je petak zabilježio svog milijuntog ovogodišnjeg putnika, što je najranije u povijesti tog prijevoznika i čak 12 dana ranije nego prošle godine.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove sezone izravno povezuju Hrvatsku s 34 europska odredišta u 21 državi, kao i s osam hrvatskih zračnih luka.

U tvrtci prognoziraju da će ove godine prevesti 6 posto više putnika nego lani i dosegnuti brojku od dva milijuna putnika.

26. travanj 2024 19:03