27. listopad 2014.

Croatia osiguranje dobilo nagradu za korporativnu sigurnost

lider.media
lider.media

Croatia osiguranje je dobitnik Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2014. za ostvarivanje i razvoj korporativne sigurnosti. Nagrada je dodijeljena u okviru Hrvatskih dana sigurnosti, održanih u Opatiji proteklog petka pod pokroviteljstvom predsjednika RH.

Nagrada se temelji na implementaciji antikorupcijskog sustava Croatia osiguranja u 2014. godini, a koje je u cijelosti provedeno kroz Antikorupcijski program, Pravilnik o antikorupcijskim poslovima, provedbu internih istraga nepravilnosti, javno dostupne kontakte i obrasce za prijavu nepravilnosti s mogućnošću informiranja prijavitelja o poduzetim radnjama, ustrojem i popunjavanjem antikorupcijskih radnih mjesta, edukaciju radnika o štetnosti korupcije, provedenim on-line istraživanjem o percepciji korupcije među djelatnicima i ostalim aktivnostima.

Glavni elementi antikorupcijskog sustava Croatia osiguranja su aktivnosti istraživanja nepravilnosti čiji raspon seže od kršenja normi ponašanja do konkretnih nepravilnosti, pa i nezakonitosti u radu, ali i izgradnje antikorupcijske kulture i sigurnosnog ponašanja djelatnika. Sustav će se u budućnosti izgrađivati s naglaskom na daljnji razvoj etičkog kodeksa, sprječavanja sukoba interesa te pridruživanja Croatia osiguranja međunarodnoj mreži društava koje u svom poslovanju primjenjuju standarde sprječavanja korupcije, poput UN Global Compacta.