Poslovna scena

Dalekovodu 110 milijuna eura vrijedan posao u Poljskoj

Lider/Hina

Predstavnici tvrtki Dalekovod Polska i ZUE iz Krakowa potpisali su s poljskom elektroenergetskim operatorom PSE ugovor o izgradnji daolekovoda Kozienice-Oltarzew, vrijedan nešto više od 110 milijuna eura, izvijestili su danas iz Dalekovoda.

Ugovor su jučer u Varšavi potpisali predstavnici tvrtke kćeri zagrebačkog Dalekovoda, tvrtke Dalekovod Polska S.A. i poljske tvrtke ZUE S.A. iz Krakowa, kao lidera konzorcija, s naručiteljem, poljskim operatorom prijenosnog sustava, državnom tvrtkom PSE S.A.

Ugovor se odnosi na izgradnju 132 kilometra 2×400 kilovoltnog (kV) dalekovoda koji povezuje termoelektranu Kozenice, jednu od najvećih elektrana u Poljskoj, s Varšavskom regijom, a riječ je o projektu ‘ključ u ruke’.

Vrijednost ugovora nešto je viša od 110 milijuna eura, a ugovoreni će se radovi odvijati od potpisa ugovora do sredine 2019. godine, navode iz Dalekovoda.

Za Dalekovod je ovo velika potvrda jer su, nakon otvorenog tržišta i projekata provedenih u Poljskoj u 2012. godini, vezanih na obnovu 110 kV mreže, a koji su još uvijek u tijeku, dobili i ovaj veliki posao izgradnje dalekovoda u Poljskoj, navode iz te kompanije.

Dodaju kako “posebno veseli da je ovaj ugovor dobiven u jakoj međunarodnoj i domaćoj konkurenciji jer je bilo prilično teško izgraditi svoju poziciju na tom tržištu”.

Komentari

Komentirajte