Poslovna scena
StoryEditor

Debeljak i Moto klub Fjaka rade feštu povodom preuzimanja Brodosplita

07. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Iz DIV grupe stigao je poziv za proslavu povodom preuzimanja Brodosplita, koja će se održati ove subote, 9. ožujka na parkiralištu između zapadnog ulaza i Spaladium Arene u Splitu.

Proslavu DIV grupa, u vlasništvu Tomislava Debeljaka, organizira sa Moto klubom Fjaka, a riječ je o fešti humanitarnog karaktera za djecu Centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonači‘. Škveranke i škverane, kako se navodi u pozivu, zabavljat će Marijan Ban&Diktatori, Gazde i Split Stars.

U pozivu stoji i kako je vremena malo, stoga prije nego se pokrenu svi pogoni, treba se kratko upoznati i malo proslaviti novu poslovnu priliku za Brodosplit, a osim nastupa glazbenika DIV osigurava ‘pečene volove, janjce i grah uz piće po želji‘.

Podsjetimo, Brodosplit nakon četiri godine, kada je službeno otpočeo proces restrukturiranja, prošloga je tjedna dobio novog vlasnika - DIV grupu na čelu s Tomislavom Debeljakom.

Za kupnju nešto više od osam milijuna dionica DIV plaća 3,7 milijuna kuna, no to je sitnica prema obvezama iz programa restrukturiranja - do kraja veljače 2018. godine dužan je u ratama platiti ukupno 2,4 milijarde kuna, država će dati još 1,5 milijarde, a sveukupni će troškovi dosegnuti golemih 13 milijardi kuna. Debeljak priznaje da je to početak, ne kraj, jer sada tek dolazi prava borba.- U tri godine dubinski smo snimili stanje u škveru, siguran sam u uspjeh. Posla ima, imamo oko 40 brodova u ponudi, jedan od potencijalni naručitelja sredinom ožujka stiže u Hrvartsku, no pravi je problem konkurentnost - priznao je Debeljak.

18. travanj 2024 14:01