Poslovna scena
StoryEditor

Dekan VERN-a novi ravnatelj HRT-a?

01. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Novi šef javne televizije bit će Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska i dekan Veleučilišta VERN, prenosi Večernji list.

Samo osamnaest dana nakon što je Sabor Domagoja Novokmeta imenovao vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, već se sada priča kako će od jeseni novi ravnatelj HRT-a biti Goran Radman.

Na to ga je mjesto, nagađalo se, još u svibnju, dok je trajala rasprava o novom Zakonu o HRT-u, želio postaviti sam premijer Zoran Milanović, no Radman se tada još premišljao o ponudi za novo-staru karijeru. Naime ovaj 55-godišnjak iz Ogulina, koji je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, usavršavao se na Wharton School MBA-u u Londonu, a od 1987. do 1990. godine bio je glavni direktor Televizije Zagreb.Pram proceduri Odbor za informiranje, informatizaciju i medije mora Hrvatskom saboru podnijeti prijedlog za njegovo imenovanje, a tek nakon što se većina saborskih zastupnika izjasni potvrdno, Radman može preuzeti mjesto ravnatelja HRT-a s mandatom od pet godina. Kad završi cijela procedura imenovanja, novi ravnatelj za svoga zamjenika imenuje jednog od članova Ravnateljstva HTV-a te jednom godišnje Hrvatskom saboru podnosi izvješće o radu. Ako se zastupnicima izvješće ne svidi, ravnatelja bez problema mogu razriješiti dužnosti.Goran Radman jučer nije bio dostupan za komentar o svom imenovanju. Na kolektivnom je godišnjem odmoru. Prije nego što postane ravnatelj morat će se "maknuti" sa svih vodećih funkcija koje trenutačno obavlja.

24. travanj 2024 08:57