Poslovna scena
StoryEditor

Dinamo kreće u privatizaciju

17. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Izvršni odbor kluba donio je na svom 38. zasjedanju, u ponedjeljak navečer, odluku da se ispitaju mogućnosti privatizacije maksimirskog kluba.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić za Sportske novosti kazao je kako klub nema drugog izlaza.

- Moramo ići u privatizaciju jer nemamo drugog izlaza. Moramo preživjeti, bez svježeg kapitala staje mašinerija. Ne možemo se pomiriti s time da životarimo. Za godinu dana, možda malo više, bit ćemo klub uređen s drukčijim modelom. Postoji Zakon o privatizaciji u Hrvatskoj, to će biti temelj - kazao je Barišić.

Za dva-tri tjedna svi članovi Izvršnog odbora bi trebali dobiti prijedlog budućeg načina privatizacije Dinama. Na projektu će raditi stručnjaci, predvođeni profesorom Ekonomskog fakulteta Darkom Tipurićem.

Kako pišu Sportske, zagrebački klub bi po tom budućem projektu prvo biti ponuđen svojim članovima, a nakon toga će krenuti s ponudom na slobodno tržište! Prvo će se napraviti procjena vrijednosti kluba, što će učiniti neovisne revizijske kuće. Sve će to skupa biti u paketu projekta privatizacije koji će stručnjaci predočiti Izvršnom odboru Dinama najkasnije za tri tjedna.

16. travanj 2024 14:53