Aktualno Poslovna scena

Dinit Card Services prvi u regiji prikazao kupnju u obogaćenoj stvarnosti uz Microsoft HoloLens

Dinit
Lider
Autor Lider

U okviru obilježavanja desete godišnjice rada kompanije Dinit Card Services, na konferenciji za novinare u slovenskoj Izoli, tvrtka je premijerno predstavila kupnju virtualnih proizvoda (u obliku holograma) uz pomoć naočala za obogaćenu stvarnost Microsoft HoloLens i mobilnog telefona.

>>>VR i AR – oglašivačka stvarnost samo za velike?

– Inovacije su važne za tvrtku, jer nam na taj način omogućuju prisutnost u svim novim kanalima, u kojima je inovacija najviše. Trenutno se suočavamo s izazovom kako kartično poslovanje preseliti u virtualna okruženja. Stoga smo u našem razvojnom laboratoriju proizveli vlastiti chatbot, istražujemo i mogućnosti obrade plaćanja koje nam nude druga okruženja. Želimo biti spremni čim započne potražnja za ovakvim rješenjima u sektoru trgovine – koji će, po našem mišljenju, biti inicijator razvoja na ovom području, kaže Primož Patru, generalni direktor tvrtke Dinit Card Services, koja u ovom projektu surađuje s lokalnim tvrtkama – Skupinom Stroka.si te Microsoftom Slovenija.

Osnovna djelatnost tvrtke Dinit je procesiranje kartica i plaćanja, a u svom razvojnom laboratoriju tvrtka istražuje mrežne komunikacijske alate i mogućnosti obrade plaćanja, koje omogućuju okruženja obogaćene, mješovite i virtualne stvarnosti. Zapošljava gotovo 70 stručnjaka iz područja financijske tehnologije (s godišnjim rastom od 20%), a od 2015. godine je u vlasništvu Cornèr Bank, prema podacima revije The Banker, kapitalom najstabilnije švicarske banke.

Više od 80% godišnjeg prihoda od gotovo 5 milijuna eura, Dinit Card Services ostvaruje na inozemnim tržištima, a u 2017. kompanija bilježi godišnji rast od 30%. Tvrtka obrađuje preko 400.000 prodajnih mjesta i uz pomoć hrvatske kompanije Vestigo, svog ključnog tehničkog partnera, razvija rješenja za podršku kartičnom poslovanju, od izdavanja kartica, obrade financijskih transakcija nastalih na EFT-POS terminalima, bankomatima i e-trgovinama, do vođenja računa i potrošnje za privatne i pravne osobe.

>>>Poslovna šansa aplikaciji za opuštanje u virtualnoj stvarnosti

Vestigo je tvrtka za razvoj softvera specijalizirana za provedbu platnih rješenja bankama, procesorima i drugim financijskim institucijama.


Pratite nas na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

Komentari