Poslovna scena
StoryEditor

Dioničari za likvidatora Quaestus nekretnina predlažu Marka Petrasa

13. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Uprava Fima Global Investa, koja djeluje kao Uprava Quaestus nekretnina, objavila je na Zagrebačkoj burzi dopunu dnevnog reda skupštine dioničara koja će se održati 29. kolovoza.

Naime, dioničari koji drže 42,51 posto temeljnog kapitala fonda Quaestus nekretnina traže da se na dnevni red uvrsti i dodatna točka - donošenje odluke o prestanku rada fonda i provođenju likvidacije. Riječ je o sljedećim dioničarima: Societe Generale – Splitska banka/Erste plavi, Hypo Alpe Adria bank/PBZ Croatia osiguranje, Hypo Alpe Adria Bank/SZIF, Societe Generale – Splitska banka/A.Z. obavezni mirovinski fond, Željko Marić, SN Holding i Nikmark d.o.o. koji drže ukupno 958,795 dionica Fonda.

Tako dioničari traže da se Lidija Vesenjak opozove s mjesta predsjednice Uprave, a Branislav Stambolija s dužnosti člana Uprave te da se likvidatorom imenuje Marko Petras. U obrazloženju stoji kako su dioničari s obzirom na situaciju na tržištu nekretnina mišljenja da ciljevi zbog kojih je Fond osnovan nisu ostvarivi ni aktualni. Quaestus nekretnine, zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine ima temeljni kapital od 225,54 milijuna kuna.

23. travanj 2024 18:23