Poslovna scena
StoryEditor

Direktor Visa odustao nakon tjedan dana

06. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Ante Gašpar, direktor tvrtke Vis, obavijestio je Nadzorni odbor da s 22. veljače podnosi ostavku na dužnost člana Uprave-direktora koju je preuzeo 17. veljače. Zato se 2. ožujka sastao NO društva te imenovao Filipa Gelu na mjesto direktora koji je dužnost preuzeo s 3. ožujkom.

Podsjetimo, prije nešto više od dva tjedna predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke, Mate Beljan, podnio je ostavku kao i direktor Mario Cikač. Nakon njihovih ostavki sastao se Nadzorni odbor te izabrao novo vodstvo - za predsjednika Nadzornog odbora Društva izabran je Josip Šeremet, a za njegova zamjenika imenovan je Dubravko Žganec. Za novog direktora društva imenovan je Ante Gašpara.U siječnju je ostavku podnio i član NO-a Ivo Banožić, a krajem 2010. ostavku je dao i tadašnji direktor Visa Vedran Sušić.

Filip Gelo, od nedavno direkor hotelske tvrtke Helios Faros u Starom gradu na Hvaru, pa je njegovim imenovanjem za direktora hotelskih tvrtki Vis i Helios Faros želja Geneza grupe, koja od početka veljače savjetuje i koordinira vođenje ovih društava. Gelo je karijeru započeo kao prodajni savjetnik u T-Mobile Hrvatska, a nastavio ju unutar Geneza Grupe gdje je radio kao voditelj odjela Edukacije i Kadrova, zamjenik direktora Prodaje i izvršni direktor za BIH. Također, bio je direktor i član Uprave u tvrtki Futurum komunikacije.

Prema financijskim rezultatima za prošlu godinu tvrtka je imala pad prihoda za 8 posto, zbog pada popunjenosti hotela Issa i Tamaris za 12 posto. Manji pad ukupnog prihoda od pada naturalnih pokazatelja smještaja, rezultat je rasta prihoda od ugostiteljskih usluga u istim kapacitetima.- Najznačajniji utjecaj na negativne financijske rezultate, pa tako i u ovom izvještajnom razdoblju imaju financijski rashodi, koji premašuju ukupan prihod. Direktna posljedica navedenog je često mijenjanje uprava i dijela sezonske radne snage, a što onda ima negativan utjecaj i na rezultat poslovanja iz redovne djelatnosti - stoji u izvještaju.Ukupni prihodi smanjeni su sa 7,31 milijun kuna na 6,35 milijuna kuna, a gubitak je iznosio čak 8,69 milijuna kuna.

20. travanj 2024 14:43