Poslovna scena
StoryEditor

Direktorica Zračne luke Zadar: moja smjena je nezakonita

31. Listopad 2013.

Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač, čija je smjena najavljena za Skupštinu zakazanu za 4. studenog, održala je konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdila da je njezina smjena nezakonita.

Njenu smjenu najavio je još ranije resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić, kao predstavnik većinskog vlasnika, Vlade RH, zbog isplaćenog bonusa u iznosu od 195 tisuća kuna.

"Skupština Zračne luke Zadar sazvana je nezakonito, bez prethodnog mišljenja Državnog ured za upravljanje državnom imovinom i odluke Vlade", rekla je Pupić Bakrač navodeći da je sporni bonus isplaćen sukladno Vladinoj odluci koja do danas nije opozvana.

"Postoje i drugi ravnatelji i direktori državnih tvrtki i agencija koji su isplatili bonuse, ali nisu smijenjeni. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Vlada i od njih tražiti da vrate novac i hoće li zbog toga biti smijenjeni, čisto sumnjam", kazala je Pupić Bakrač.

Također je rekla kako do opoziva Vladine odluke neće vratiti bonus te da će zbog protuzakonite smjene još razmisliti i o tužbi.

"Ovo je politička smjena iz meni nepoznatih razloga. Politika me nikada nije zanimala i u ovih 15 godina promijenila sam sedam ministara. Nikada nisam snosila posljedice, jer nisam član neke stranke. Je li ovo politička odluka, stvarno mi je teško procijeniti", dodala je Pupić Bakrač.

Na kraju konferencije Katica Pupić Bakrač rekla je da će nakon smjene otići na godišnji odmor kojega, kako tvrdi, nije koristila niti jednom za vrijeme mandata direktorice, te da će nakon odmora razmisliti hoće li ostati u Zračnoj luci Zadar.

Zahvalila je predstavnicima grada Zadra, Zadarske županije i općine Zemunik na podršci te svojim radnicima koji su je i ovoga puta podržali.

Zračna luka Zadar u dosadašnjem tijeku ove godine bilježi promet od 473.000 putnika, što je 28 posto više u odnosu na prošlu godinu, za 2014. planirano je povećanje za 25 posto, a Ryanairova baza povećat će se za još jedan zrakoplov.

26. travanj 2024 11:21