Poslovna scena
StoryEditor

DIV kreće s izvozom u Rusiju

20. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

DIV Grupa u ožujku će plasirati prve proizvode na rusko tržište, a riječ je o ugovoru sa tvrtkom Stroymetiz iz St. Peterburga. Predmet ugovora su spojni elementi za opću i posebnu industriju koji se u kninskim pogonima proizvode prema ruskom GOST standardu.

- Izvoz u Rusiju rezultat je pregovora na sajmu u njemačkom Hanoveru sa čelnicima Stroymetiza koji su počeli prošle, a zaključeni ove godine. Detaljni ugovor o suradnji DIV-a i ruskog Stroymetiz-a potpisan je na pet godina. U tom petogodišnjem razdoblju predviđen je kontinuiran izvoz standardnih i specijaliziranih vijaka za ruske naručitelje. Upravo zato DIV GRUPA posjetit će sajam u St. Peterburgu sredinom ožujka gdje će izlagati asortiman vlastitih proizvoda i nastaviti razgovore s ruskim partnerima oko proširenja izvoza na tamošnje tržište - priopćili su iz kompanije.

U samoborskom DIV-u navode kako će, nakon ulaska u EU, rusko tržište biti od sve većeg značaja pošto će tržište CEFTA-e biti opterećeno novim carinama, a sebe vide kao predvodnika novog hrvatskog izvoznog vala.

25. travanj 2024 08:15