Poslovna scena
StoryEditor

DIV ogorčen situacijom oko Brodosplita, pita Vladu - zar je moguće?

27. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Samoborska tvornica valjaka DIV uputila je otvoreno pismo Vladi i zaposlenicima Brodosplita pod naslovom - Zar je moguće?

U pismu se pitaju zar je moguće da kako nakon dvije i pol godine od predaje ponude za kupnju dionica Brodosplita i preko 6 mjeseci od Odluke Vlade o prihvaćanju te ponude, da samo DIV ima snage boriti se za spas Brodosplita. - Usudili smo se (namjerno tu riječ koristimo zbog poznatog hrvatskog jala i reketara kojima nismo po volji) predati ponudu jer smo prepoznali potencijal Brodosplita - kažu iz DIV-a te napominju kako su skupili hrabrosti unatoč kriti jer su kao uspješni metaloprerađivači i proizvođači htjeli dati sovj doprinos održanju proizvodnje u Hrvata te su vjerovali u znanje i iskustvo škverana.

Napominju i kako je Europska komisija dva puta dala zeleno svijetlo za njihov program restrukturiranja, kako se gubici u Brodosplitu gomilaju, a očekuje se da nitko za to ne odgovara nego da gubitke snosi DIV.- Zar je moguće da mi kao ponuđač moramo radnicima i javnosti objašnjavati što će se dogoditi ako se restrukturiranje ne provede? Zar je moguće da država ne može konačno reći što je njezin interes, a što ne? - pita se u pismu Uprava DIV-a nezadovolja time što su već nekoliko puta pomicani rokovi i što situacija i dalje nije rješena. Na kraju su postavili pitanje i sami sebi - zar je moguće da unatoč svemu do sada nismo odustali?

19. travanj 2024 02:05